LILLESAND: — Jeg er veldig glad for at Statens Vegvesen har snudd i denne saken, og under veiåpningen skal ha en liten markering for de to som har mistet livet, sier bror til en av de to som omkom under byggeperioden av nye E18, Erling Rugsland.

I dagens utgave av Fædrelandsvennen går familiene til de to omkomne, som mistet livet under E 18-byggingen, hardt ut mot veibyggerne.

Familiene synes det er skammelig at de to omkomne i utgangspunktet ikke skulle ofres en tanke når kongen erklærer motorveien for åpnet.

– Jeg skulle ønske at man under åpningen av nye E 18 kunne tatt seg tid til og hatt en liten markering for de to som har mistet livet, sa bror til en av de to som omkom under byggeperioden, Erling Rugsland.

Nå sier imidlertid regionveisjef Andreas Setsaa at veivesenet likevel prøver å få til en form for markering for å minnes de to tragiske hendelsene.

— Frem til åpningsseremonien i morgen vil vi se på hvordan vi kan få gjennomført en verdig markering som tilkjennegir at dette har skjedd, sier Setsaa til fvn.no.

Både Kongen, samferdselsministeren, veidirektøren, ordførere og andre prominente gjester er til stede når europaveien åpnes i morgen