KRISTIANSAND: Kommunen går offensivt i sin miljøsatsing denne gangen. I formiddag var representanter fra til sammen 15 store bedrifter og organisasjoner samlet i møte med ordfører Jan Oddvar Skisland og en entusiastisk leder av byutviklingsstyret, Hans Otto Lund for å høre nærmere om pilotprosjektet ”Jeg kjører grønt”, som settes i gang 17. september og varer frem til 19. oktober.

Målet er å få mellom 300— 500 ansatte i næringslivet i regionen til å bryte sine vanlige reisemønstre.

— Vi tar grep og utfordrer næringslivet og ansatte i store bedrifter til større miljøsatsing. Det er snakk om en vinn-vinn situasjon der miljø, helse, medarbeidere og samfunn involveres. Kristiansand har vært en miljøby i front. Nå gjør vi det igjen, sa Lund, som lover gratis busskort i en måned til dem som vanligvis bruker bil til jobben eller sykkelutstyr til en verdi av ett tusen kroner mot at de normalt ikke bruker bil til jobben i perioden.

I tillegg må bedrifter og ansatte delta i tre mindre spørreundersøkelser.

— Den eneste forpliktelsen bedriftene har er å bidra til informasjon og sørge for at busskort og effekter blir delt ut. Dessuten er det allerede avklart med ligningsmyndighetene at busskort og sykkeleffekter vil være skattefritt for den ansatte, sier Lund.

Ordfører Jan Oddvar Skisland er også positiv.

— Klarer vi å skape et engasjement og løfte i flokk gjør vi en formidabel innsats. Kanskje snakker vi her om en ny folkebevegelse. Ingen andre kommuner i Norge satser så offensivt som oss, sier Skisland

Responsen fra næringslivet fra positiv. Personalsjef Kjell Hammen i National Oilwell, Varco våger ikke tippe hvor mange av sine 650 ansatte som blir med.

— Mange av våre ansatte sykler til jobb allerede. Men dette er friske takter fra Kristiansand kommune og et gunstig tilbud til næringslivet. Men det blir viktig å evaluere prosjektet slik at vi ikke endre opp med en flopp, sier han.