— Vi gjorde alt vi kunne for at rådyret skulle komme levende fra det. Alternativet hadde jo vært å skyte det, sier Arvid Sejnæs i parkvesenet i Kristiansand kommune.

Tirsdag morgen oppdaget en av Kristiansand kommunes parkarbeidere at et rådyr hadde tatt seg ned til et territorium den slettes ikke hører hjemme i. Dermed var jakten i gang.

Sejnæs tok med seg gode kolleger for å ta opp jakten.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Gikk manngard

Rådyret aner ikke at den sekundet senere skal bli fanget med håv! Foto: Vidar Rasmussen

Sammen gikk de manngard for å lede rådyret tilbake til sitt hjem på Odderøya. Det fungerte fint til de kom til Nupen-parken, hvor dyret slo seg vrang og løp opp mot sentrum igjen.— Den er veldig sterk og veldig kjapp, så det var ikke en enkel jobb, sier Sejnæs.

Rådyr bytur

Til slutt tok Bambi tilholdssted i skolegården hos Kongens Gate skole. Da var det bare for Parkvesenet å finne fram håven. Etter flere forsøk gikk til slutt rådyret i fella, og kunne fraktes opp til noe mer grønt terreng.

— Det spørs om det ikke har hatt en heftig bytur og ikke kommet seg hjem i natt. De begynner å bli litt virile nå. Vi får satse på at han er fornøyd med damene som er på Odderøya, og at han holder seg der, sier jegeren etter en vellykket jakt.

Politiet ble også varslet om hendelsen, og operasjonsleder meldte på Twitter om rådyret som var ute på vift.