— Vi tenkte å parkere ved inngangen og ha en rolig dag i parken. Men det var fullt overalt. Vi måtte parkere ved Sørlandssenteret, forteller en overasket Trine Haugland, som var i parken med sønnen Olav Haugland Øvrevik (3).

Under Sparebanken Sørs forestilling i Kjuttaviga var det helt fullt av folk lørdag ettermiddag. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
Bilene sto overalt rundt Dyreparken. Noen parkerte ved Sørlandssenteret, noen på gressvollene langs motorveien, og noen gikk helt fra Sørlandssenterets p-plass. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
74 år gamle Thorbjørn Aabel fra Vennesla er "dørvakt" i Dyreparken i år igjen. En gild jobb, synes han, og sier det var fellesferie-stemning i parken lørdag. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg
Mikal Lindland (2) fra Lindesnes fikk med seg mamma Belinda Hageland og bestemor Trine Lindland (fra Marnardal) til Dyreparken. De koste seg med tusenvis av andre, men var litt skuffet over ikke å få sett gepardene. Jerven var morsomst, syntes Mikal. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Begge hadde håpet å se gepardene. Det gikk ikke, for de slippes ikke ut før 29. mai.

Må fintelle

— Vi kan ha satt ny rekord for mai. I alle fall er det årets desidert best besøkte dag. Det gikk så varmt en stund, at noen scannere ikke orket mer. Derfor har vi ikke helt eksakte tall. En del billetter må telles manuelt. Men vi er et sted like under 15.000 besøkende, forteller markedssjef Anniken Bjørnstad Schøtt.

I 2009 var det også en maidag med omtrent samme besøk. Fintellingen mandag avgjør om det er satt mairekord. Uansett ble lørdag den beste eller nest beste besøksdagen i mai i Dyreparkens snart 50 år lange historie.

Før ni lørdag morgen var det betydelig kø foran billettlukene som åpnet klokka 10.00. Lørdagens voldsomme Dyreparken-besøk skyldes at Sparebanken Sør inviterte alle sine barne-kunder med foreldre gratis til parken.

Bil-kaos

Mange valgte ikke å gå så langt som Trine Haugland. Det sto biler overalt. Travparkens p-plass ble fort full. Noen parkerte på plener, noen på gressområdene rundt motorveien og de andre veiene i Sørlandsparken. Langs gamle E-18 sto det biler på begge sider av veien over en lang strekning.

— Vi har virkelig kost oss, og er i parken et par ganger hver år. Vi trodde vi skulle få sett gepardene, men vi får heller komme igjen. Det var utrolig mye folk her i dag, sa mor Belinda Hageland og bestemor Trine Lindland fra Lindesnes og Marnardal.

De var i parken sammen med Mikal Lindland (2).

Søndag er det årskort-holdernes dag i Dyreparken. De får spesial-smakebiter på alt som skal skje i parken utover sommeren.

Da forventes nye tusener på besøk, og markedssjefen regner med at helga i sum blir beste mai-helg noensinne.