— Det var veldig gledelig resultater. De aller fleste hadde fremgang på løpetesten. Det viser at jentene har trent godt i ferien, sier Gunnar Pettersen.

Normalt sett er ikke forhåpningene de største til den første løpetesten for sesongen. Testen jentene løper kalles «jojo-testen» og er funnet opp av den danske sportsdoktoren Jens Bangsbo.

— Målet var at alle skulle likeholde tallene sine. Det er fort gjort å falle litt i løpet av ferien, men jentene har full kontroll, sier Pettersen.

Syk favoritt

Normalt sett er det Thorey Rosey Stefansdottir som pleier å gjøre det skarpest for Vipers i løpetestene, men hun stilte ikke til start denne gangen på grunn av sykdom. Det ga rom for andre, og det var en ung kantspiller som viste seg aller sterkest.

- Hanne Andve satte ny rekord under perioden min i klubben. Hun løp veldig sterkt, mener Pettersen.

Det er kanskje ikke så overraskende da hun tidligere har hatt et stort friidrettstalent.

Vipers beste på løpetesten har mye friidrettsefaring. Foto: Reidar Kollstad

— Det er bare positivt å ha drevet med flere idretter. Det gjør ingenting i håndball heller, forteller en av landets mest rutinerte trenere.

Liten betydning

Fysisk trener i Vipers, Stig Mortensen, vil ikke hause opp tallene for mye.

- Det forteller at kapasiteten er der, men det sier ingenting om håndballspilling. Men testene var veldig gode, så jeg er fornøyd, sier Mortensen.

Den nye rekorden til Vipers på løpetesten er 19,4, et løp lengre enn Stefansdottirs rekord. Før sommerferien ble resultatet til Andve 18,7. — Det var gøy å sette ny rekord, konstaterer Hanne Andve.

Andve har et multitalent og blant landets beste syvkjempere i ung alder, ved siden av å være eliteseriespiller i håndball. Hun hadde tenkt til å prøve å kvalifisere seg for U20 EM i Sverige som gikk forrige uke, men slik gikk det ikke.

— Jeg ønsket å delta på stafetten i sprint, men ble syk så da fungerte det ikke. Videre kommer det flere friidrettsstevner, men i øyeblikket kommer håndballen i veien og det er håndball jeg ønsker å satse på i øyeblikket, sier Andve.

Hanne Andve til høyre i bilde var best på Vipers løpetest, her sammen med Elisabeth Rosenvold (t.v) og Martine Rønning, samt Peder Langfeldt. Foto: Herman Folvik

Det gode løpsresultatet kan komme av at det har blitt lite friidrett denne sommeren tror kantspilleren.

— Det er kanskje at jeg ikke satsa friidrett, men valgte å trene hardt mot håndballsesongen som gjorde at det gikk så bra, sier hun.

Bak Hanne Andve var det Vilde Kaurin Jonassen, Susann Iren Hall og Mathilde Kristensen som var nærmest.

— Jentene er veldig dedikerte og en drøm å trene. De gjør akkurat som du sier, forteller Mortensen.