Politiet sjekker de pågrepne litauerne opp mot tyveriet fra en byggeplass ved Rossfjord i Lyngdal i juni i fjor. Foto: Torbjørn Witzøe

I fjor sommer forsvant verktøy verdt mange hundre tusen kroner fra låste containere på byggeplasser flere steder i Agder.

Etter omfattende etterforskning ble to menn i midten av 20-årene fra Litauen etterlyst i oktober.

— De hadde etterlatt elektroniske spor som knytter dem til åsteder. De var etterlyst for to tyverier i Kristiansand, på Hånes og på Gimlemoen, i juni i fjor. Men vi mener vi kan koble dem opp mot flere forhold, sier Bjørn Rødland, leder for allmennavsnittet i Kristiansand-politiet.

Tatt i rutinekontroll

Natt til onsdag ble begge mennene pågrepet i Bergen etter at bilen deres med litauiske skilter ble stoppet i en rutinekontroll.

De vil bli transportert ned til Kristiansand for avhør og trolig framstilt for varetektsfengsling.

Politiet sjekker de pågrepne litauerne opp mot tyveriet fra en byggeplass ved Rossfjord i Lyngdal i juni i fjor. Foto: Torbjørn Witzøe

Verktøyet som er stjålet er lett omsettelige driller, måleutstyr og annet elektroniske utstyr.— Det var forskriftsmessig låst inne, sier Bjørn Rødland i Kristiansand-politiet.

Politiet mener verktøyet mest sannsynlig er ført ut av landet.

Lyngdal-tyveri

Politiet sjekker nå også de pågrepne litauerne opp mot tyveriet fra enbyggeplass ved Rossfjord i Lyngdal i juni i fjor. Her ble verktøy for rundt en halv million kroner tatt blant annet fra Kruse Smith.

— Tre containere og seks-sju leiligheter under oppføring ble brutt opp, opplyste operasjonsleder Magne Storaker da Fædrelandsvennen omtalte saken.