Mandag kveld tok hun ordet på gruppemøtet og fortalte at hun trekker seg fra valglisten. Selv sier hun at hun informerte, andre sier at hun tok et oppgjør med deler av den politiske utvikling i Kristiansand Høyre.

Det er en utvikling politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, har kommentert slik.

— Passer ikke inn

— Jeg vil ikke si noe om dette offentlig, men det er riktig at jeg ikke vil være med. De unge tar over. Jeg passer ikke inn lenger, sier Tronstad til Fædrelandsvennen.

— Hva mener du med det?

— Jeg er 74 år og har nok å gjøre som leder av Sanitetsforeningen. Nå skal jeg konsentrere meg om det.

— Men hva mente du med at du ikke passer inn?

— De unge ser annerledes på mange ting enn meg. De har helt andre tanker om politikk. Det er bare det. Du får ikke meg til å kritisere enkeltpersoner eller noe sånt, svarer Tronstad.

Tronstad har støttet ordfører Arvid Grundekjøn sterkt. Hun regnes blant de mer mørkeblå i Kristiansand Høyre som har kost seg i samarbeid med Frp.

Nå er Harald Furre ordførerkandidat og partiets nye politiske leder. Han regnes som mer lyseblå og liberal.

— Har Furre noe med dette å gjøre?

— Nei, du får meg ikke til. Jeg har ikke et vondt ord å si om Furre, sier Tronstad.

Siden 1997

Tronstad har sittet i bystyret siden 1997. Hun er i dag nestleder i byens helse- og sosialstyre. Hun sto oppført på 12. plass på valglisten til Kristiansand Høyre foran høstens valg.

— Det har ingenting med plasseringen å gjøre. Nei, nei. Det skyldes helt andre ting at jeg trekker meg. Som sagt: De unge tenker annerledes. Jeg passer ikke inn.

Fædrelandsvennen har forsøkt å snakke med flere kilder i Kristiansand Høyre. Lite siver ut om de politiske rivningene og Tronstads oppgjør.

- Forståelig

Harald Furre sier dette:

— Jeg er kjent med at Tronstad ombestemte seg og ikke vil mer. Det er forståelig etter så mange år i politikken. Hun er en stor ressurs, særlig i helse- og sosialpolitikken. Der skal vi passe på å bruke henne som rådgiver.