På strekningen Haukelifjell på E 134 er det kolonnekjøring på grunn av uvær. Det melder Statens Vegvesen på sine nettsider, mandag morgen.

I tillegg varsles det om at det er vekslende bart og snødekke med fare for glatte partier på på riksvei 9 mellim Hovden og Haukeli. På fylkesvei 45 på strekningen Øvstebøstølen og Svartevatn er det bart og vått, i 11-tiden.

Bedre utover kvelden

Ifølge Meterologisk institutt skal uværet i fjellovergangene i sør gi seg utover kvelden.

— Det er et lavtrykk utenfor kysten av Trøndelag som gir en del vind over fjellet ved Haukeli nå, det vil gradvis minke utover, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan, ved Meteorologisk institutt, til Fædrelandsvennen mandag i 12-tiden.

Nedbør

Det er også noe nedbør i området, prognosene viser at det skal minke mandag ettermiddag. Skal du over fjellet bør du følge med på Statens Vegvesen sine trafikkmeldinger.

Veiforholdene på Sørlandet var også dårlige på søndag. Da ble det sendt ut OBS-varsel.

— Det er særlig de vestlige fjelltraktene som er utsatt, og det er snakk om en god del snø. Det kan komme 10-20 centimeter på 24 timer, og enda mer over grensa til Rogaland. Det vil få et bygepreg, og kan føyke og gi dårlig sikt i fjellet, sa vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt til Fædrelandsvennen i går.