— Vi har 7500 ansatte i Nokas. Vi kan dessverre også oppleve personer med uærlige hensikter. Derfor har vi sikkerhetssystemer som gjør at slike ting blir fanget opp, sier konserndirektør Peter Wesenberg i Nokas Cash Handling.

Kontantselskapet har avtale med Kristiansand parkeringsselskap om å tømme automatene deres for kontanter. I midten av februar ble det avslørt at ikke alt innholdet var levert til tellesentralen i Oslo. En Nokas-ansatt er nå politianmeldt for dette.

- Mindre beløp

— Det er tatt litt her og der over en periode. Jeg ønsker ikke å kommentere summer, men til sammen dreier seg om et mindre beløp. Hadde det vært snakk om et betydelig beløp, ville varsellampene lyst rødt tidligere, sier Wesenberg.

Kristiansand parkeringsselskap sier det var de som oppdaget at det manglet penger.

— Vi så dette gjennom våre rutiner, sier Raymond Solaas, daglig leder i det kommunale foretaket Kristiansand parkeringsselskap.

Han ønsker ikke å kommentere saken nærmere siden dette ikke angår en av hans egne ansatte.

Mistet jobben

— Vi kommenterer aldri på våre sikkerhetsrutiner, men det jeg kan si er at vi samarbeidet med kunden slik at dette ble oppdaget og koblet til en person, sier konserndirektør Wesenberg i Nokas.

Den ansatte har mistet jobben i selskapet. Wesenberg vil ikke svare på om forholdet er innrømmet.