Klokken 20 fredag kveld forteller politistasjonssjefen i Mandal at de har gitt opp håpet om å finne de tre personene som er savnet i Lindesnes.

Alle søk etter de tre savnede personene ble fredag avsluttet. Foto: Kystvakten

— Nå har vi timeout. Vi har ikke noe realistisk håp om å finne noen omkomne i sjøen, sier Bjart Gabrielsen.

Det vil dermed ikke bli gjort noe mer søk i helgen.

— Alt er avsluttet, både på fiskerne og 23-åringen. Det søket som vil være er å finne båten, og det vil vi ta opp på mandag, sier han.

Politiet satt fredag ettermiddag inn miniubåt i letingen etter havaristen. Det ble det gjort funn i leteområdet, og politiet trodde det kunne være vraket.

— Det var en observasjon som ble gjort, men det viste seg å ikke være noe, sier politistasjonssjefen i Mandal til Fædrelandsvennen.

Fiskebåten Carina er fortsatt savnet. Foto: scanfishphoto.com

Bistår politiet

To fiskere er antatt omkomne etter at de ble meldt savnet onsdag ettermiddag. De to ga aldri lyd fra seg etter å ha dratt ut for å fiske med reketråleren Carina i Lindesnes.

Lokale fiskere som kjente de to brødrene vil nå bistå politiet i søk etter båten. Ekkolodd vil bli tatt i bruk, i håp om å finne reketråleren Carina, og de to brødrene.

— Det som skjer nå er at det er aktivitet med seks båter som søker etter reketråleren Carina. Tre fiskebåter og tre redningsskøyter, sier Bjart Gabrielsen, politistasjonssjef i Mandal.

Der går man ut fra de søkene som ble gjort i går, og kvalitetssikrer på de samme stedene. Samtidig bruker båtene sonarer og ekkolodd i håp om å finne reketråleren.

- Nåla i høystakken ganger hundre

— De lokale vet hvor disse to vanligvis brukte å fiske, og dermed skal de ut med ekkolodd, i politiets regi, sier Bjart Gabrielsen, politistasjonssjef i Mandal.Samtidig gjøres det strandsøk ved Lindesnes fyr, hvor en 23 år gammel mann torsdag kveld falt i vannet. Det vil også bli aktuelt å omdirigere en av redningsskøytene fra Farsund, for å gjøre et utvidet søk rundt fyret.

Politiets innsatsleder ved Lindesnes fyr, Ole Bjørn Arnli, sier til Fædrelandsvennens reporter på stedet at spesialtrente på strandsøk fra Røde Kors er på vei for å bistå i søket.

— Det er ganske skummelt å søke i strandkanten med de værforholdene som er, til tross for at det har roet seg betraktelig, sier Arnli.

Politiet vurderer å søke nordover mot Grønnfjord. Havet skal ha steget under ulykken, noe som skal tyde på at strømmen i vannet har gått nordover.

- Dykkere er uaktuelt. Du kan ta nåla i høystakken og gange med hundre. Selv om vi vet hvor han falt fra, så vil fem-seks meter høye bølger naturligvis gjøre at det er umulig å si hvor han befinner seg, sier Gabrielsen.

Fredag har det blitt gjort søk i strandgaten ved Lindesnes. Foto: Jørgen Steffensen

Rolf Dybvik sier været ved Lindesnes fyr er bedre enn i går, men fortsatt er bølgehøyden på fire meter. Vinden ligger på sørlig frisk bris til liten kuling.

Kriseteam

Hovedredningssentralen opplyser at deres bidrag til aksjonen er ferdig, all den tid det ikke er håp om å finne gjenlevende personer.

Bjart Gabrielsen forteller at Lindesnes kommunes kriseteam har påtatt seg ansvar for det de pårørende måtte ha behov for.