Denne uken ble det klart at Norges Golfforbund (NGF) og Oslo Golfklubb ikke får statlig støtte til å arrangere Solheim Cup. Turneringen spilles mellom Europa og USA og er kvinnenes svar på Ryder Cup.

— Det var veldig synd at NGF ikke klarte å få på plass de økonomiske midlene. Det hadde vært helt rått med Solheim Cup på hjemmebane. Jeg håper Golf-Norge bruker erfaringene som er gjort til å søke igjen ved en senere anledning. Dette arrangementet fortjener golfinteresserte nordmenn å få med seg, sier Pettersen i en pressemelding.

Den norske 34-åringen var en naturlig del av årets europeiske lag som ble presentert av kaptein Carin Koch denne uken. Dermed er Tutta klar for turneringen for åttende gang.

— Solheim Cup er noe helt spesielt og er ett av årets desiderte høydepunkt. Jeg gleder meg veldig til å spille på lag med så mange fantastisk gode spillere, sier hun.

Denne uken spiller Pettersen LPGA-turnering i Portland. Det er hennes første turnering etter at hun lenge var med å kjempe om seieren i British Open. (©NTB)