— Vi har hatt folk fra hele landet innom hallen, til og med Europa, sier daglig leder Mike Troxel i Vision Skatepark, hvor det to dager lange 'Southern Vibe: Spring Break 2015' nettopp er gjennomført.

Arrangøren tror nærmere 80 prosent av dem som deltok kom fra andre steder enn Sørlandet.

Og blant de 70 deltagerne som har vært innom samlingen var alderspennet på nærmere 40 år.

Fra 10 til 47 år

— Vi hadde egentlig en nedre aldersgrense på 13 år, men vi har vel sluppet inn deltagere helt nede i 10-11-årsalderen, forteller Troxel.

Den eldste deltageren var 47 år og fløy ifølge Troxel gjennom lufta like lett som de yngre deltagerne.

Deltagerne på parkour-samlingen Southern Vibe på Vision Skatepark i helga. Foto: Tor Ivar Martin Vik

Fransk idrett

Parkour er en fransk idrett der man skal komme seg fra A til B på den mest effektive måten — uansett hindring.

Samlingen i skateparken på Lund var en treningssamling der deltakerne kunne få med seg tips og triks fra noen av landets beste parkout-utøvere, deriblant semifinalistene fra Norske Talenter, Team Exeo, og den profesjonelle freerunneren (som parkour, men med mer fokus på estetikk, red.anm.) Slava Petin fra Latvia.

- Livsstilssport

— Det kåres ingen vinnere i sporten vår siden man ikke konkurrerer med andre enn seg selv. Det er mer en livsstilssport enn konkurransesport, forklarer Troxel, som ønsker å skape det han kaller et hjem for de som tiltrekkes av parkour, freerunning og skating.

— Mange av dem som driver med parkour, skating og freerunning føler seg nok litt annerledes eller utenfor i byen. Da føles det ekstra bra å skape et hjem der utøverne kan samles og henge sammen med likesinnede, sier Troxel.