Deler av muren har allerede rast ut, og oppå er det en lekehytte som er faretruende nær ved å ramle ned. Muren står like ved trafoen ved innkjøringen til Lomkjønn.

— Den anonyme tipseren mener det neste som kommer ned er hele hytta, og at dette representerer fare for trafoen og folk som ferdes under, skriver kommunens plansjef Eivind Maulandskriver Mauland i et internt notat.

Ulovlig

Saksbehandler Leif R. Sakariassen har nå sendt brev til huseier, hvor han skriver at lekehytta er oppført uten tillatelse, og står for nærme trafokiosken.

— I og med at det faller ned store stein fra fundamenteringen er det fare for trafostasjonen. Det er også stor personfare, skriver han.

Huseier Halvor Barikmo blir opplyst om saken av Fædrelandsvennen.

— Lekehytta sto der da jeg flyttet inn, og jeg visste ikke at den var ulovlig. Muren er stablet opp, men den sto der også fra før av. Jeg må se brevet fra kommunen, før jeg kan si hvordan jeg vil gå fram, sier han.

- Løse steiner

Agder Energi har vært på stedet, og fra montøren heter det:

— Grunnmuren til lekestua er i svært dårlig stand. Det er rast flere steiner ned mot nettstasjon, og hytta må fjernes siden den er på innsiden av femmeterskravet. Grunnmur må også fjernes for å beskytte nettstasjon, og fordi løse steiner kan trille ut i gangstien.