Som Fædrelandsvennen har skrevet tidligere, er både Thorey Rosa Stefansdottir og Sanne Bak Pedersen ute med graviditet. Begge var førstevalg på hver sin kant i starten av fjorårets sesong, og førstenevnte ble i tillegg toppscorer. Begge er uaktuelle i seriespillet i år. I tillegg har kneproblemene til Jessy Kramer vendt tilbake, og den anvendelige bakspilleren må belage seg på fire til seks uker på sidelinjen etter denne ukas operasjon.

— Det er en fordel at situasjonen ikke oppsto rundt seriestart, og etter at vi hadde benyttet disse spillerne i treningskamper. Så for oss har ikke situasjonen endret seg. Det er et stort pluss. Men vi er mye mer sårbare. Vi er blitt mer avhengige av at Ulrika (Olsson) «treffer» nå som ikke vi har Jessy, som er en mer «fintende» type, å spille på. Og på kantene har vi i prinsippet bare én spiller. Skjer det noe i form av skader eller sykdom, har vi ingen seniorspillere å sette inn. Vi balanserer på en knivsegg, sier Gunnar Pettersen.

Ønsker ny høyrekant

— Det er dette som kan bli deres verste fiende i år?

— Ja, på de plassene er det dét. Vi har snakket mye om det i klubben, og jobber med alternativer, men det er ikke så enkelt, sier Pettersen - som også skal lede Vipers i europacup denne sesongen.

Han er klar på at ny høyrekant står øverst på ønskelisten. Der spiller i øyeblikket kjevhendte Karin Weigelt, som måtte overta kantrollen for Stefansdottir.

— Med ny høyrekant vil det frigjøre Karin slik at hun kan spille høyreback. Men vi ønsker også venstrekant. Når det er sagt, er det ikke toppspiller vi er på jakt etter, bare en habil spiller, understreker Pettersen - som så langt har vært godt fornøyd med innsatsen til de to kantene, Karin Weigelt og Vilde Jonassen.

- Dobbel dekning

I de øvrige posisjonene er Pettersen komfortabel med situasjonen selv om skader skulle oppstå.

— Vi har dobbel dekning. Det er gledelig å se at flere av spillerne som ennå ikke har vært på banen, også er i bra form. Andrea (Thorsland) sto kjempebra i mål på trening i går, og Tonje (Refsnes) er også veldig på gang. Det er bare på kantene og i den ene bakspillerposisjonen vi er sårbare. Men vi må ikke ta sorgene på forskudd, understreker Pettersen.

Inn- og utland

Sportslig leder Peder Langfeldt innrømmer at det ikke er enkelt å hente inn erstatter på kantene.

— Jeg ser at vi er sårbare, men når graviditetene kommer så tett mot seriestart, er det ikke så lett å finne erstattere. Men vi jobber det vi kan i både inn- og utland, sier Langfeldt.

Søndag møter Vipers det tredje nyopprykkede laget for sesongen, Sola. Uten at Pettersen ser på det som en transportetappe.

— Vi har klart oss greit mot nyopprykkede lag i de to første kampene, men det var de kampene vi tapte i fjor. Det viktigste er at vi er fullt skjerpet og ikke blir defensive, sier den tidligere landslagstreneren.