Før helgen ble det kjent at Økokrim etterforsker de to selskapene. Ifølge Dagens Næringsliv skal de til sammen ha betalt flere titalls millioner kroner i bestikkelser for å få milliardkontrakter for to rigger med Petrobras i Brasil.

John Fredriksen-selskapet Seadrill, som eier over halvparten av aksjene i Sevan Drilling, falt også med 2,9 prosent. Mandag morgen presiserte selskapet at den angivelige korrupsjonen skal ha funnet sted før Seadrill kjøpte seg inn i selskapet.

– Siktelsen gjelder kontrakter som ble tildelt i perioden 2005 til 2008. På den tiden var Sevan Drilling heleid av Sevan Marine ASA, skriver selskapet i en børsmelding.

– Seadrill følger de høyeste etiske standarder. Selskapet vil samarbeide med myndighetene dersom de ønsker det, heter det videre.

Etter at Sevan Marine ble trukket inn i korrupsjonsskandalen i juni, hyret selskapet inn advokatfirmaet Selmer for å gjennomføre en intern gransking av saken. I en rapport oversendt Økokrim slår selskapet fast at det er mer sannsynlig enn ikke at uregelmessige utbetalinger fant sted.