-Våren er sirkusliv. Om vinteren er vi i ro, men det er ikke noe for oss som liker bevegelse og luft under vingene, sier Are Arnardo, tredje generasjon i Cirkus Arnardo, sirkuset med 65-årsjubileum i år. Foto: Arkiv

ARENDAL: Flygende hunder og dresserte huskatter, sammen med kameler, hester, lamaer og ponnier står på plakaten når sirkuset fra Lillesand sesongåpner i Arendal 15. mars.

— For publikum blir det like bra kvalitet som tidligere, lover Are Arnardo.

Lyngdal står på programmet 18. mars, før turneen fortsetter Rogaland rundt, med stopp på Moi 7. april og Flekkefjord dagen etter. Tradisjonen tro, blir det påskeforestillinger i Kristiansand, i år 11.-13 april.

Utenom de firbeinte artistene, blir det klovner og akrobater - og breakdancere på sagflis, forteller Are Arnardo, som sammen med sin kone Paolina opptrer med illusjonsnumre, mens fjerde generasjon, representert ved Arne Otto Luigi Folco Arnardo (14), har sin tredje sesong med hester.

Jubileum

Sirkusfamilien fra Sørlandet kan i år feire 65 år i manesjen. Jubileum har også direktør Knut Dahl i Cirkus Merano, med sine 40 år i førersetet for samme sirkus.

Mens reiseruta for Arnardo'ene når Ålesund i vest og Oslo i øst, fortsetter Cirkus Merano videre oppover vestlandskysten.

— Vi er det eneste sirkuset som reiser helt til Kirkenes, forteller pressekontakt Turid Beth Hansen. I Kirkenes vender turneen sørover igjen. Sirkuset pleier da å legge inn et stopp på Sørlandet igjen. Cirkus Merano gjestet Kristiansand 9.- og 11. mars, og er på plass i Stavanger denne helgen.