— Så fort det er flyvær og gode forhold for søk, setter vi igang. Været bestemmer dette, sier Nils Olaf Holbek, politioverbetjent ved Mandal politistasjon, til Fædrelandsvennen onsdag.

Torsdag 13. februar ble 24 år gamle Christoffer Furuholt tatt av bølgene ved Lindesnes fyr. Selv om et Sea King-helikopter kom til ulykkesstedet etter få minutter, var det ikke mulig å finne ham.

Mannskaper på land og på vann søkte i etterkant etter 24-åringen uten resultat.

Været sinker søket

Politiet antar at den omkomne nå ligger flytende og synlig i havoverflaten. Derfor setter det inn fly i søket etter mannen. Det er foreløpig uklart når søket blir gjennomført.

Onsdag ettermiddag ble det klart at søket verken gjennomføres onsdag eller torsdag på grunn av vanskelige værforhold.

Visuelle søk

Vanligvis rekvireres det fly fra flyklubber for å gjennomføre slike søk. Et flysøk foregår rent visuelt. Det vil si at det speides etter den omkomne fra flyet, uten bruk av spesielle instrumenter. Selve leteområdet er definert ut fra beregninger om hvordan havstrømmene kan ha ført vedkommende.

Søker etter de to fiskerne

Onsdag fortsatte søket etter fiskebåten Carina, som forliste onsdag for to uker siden, dagen før 24-åringen ble tatt av bølgene.

Bjart Gabrielsen, politistasjonssjef ved Mandal politistasjon, forteller at det politiet tror at de to savnede fiskerne, brødrene Anfinn og Øystein Fjellskår, kan ha fulgt med båten ned.

— Finner vi båten, finner vi kanskje de omkomne, sier han.

Det søkes med sonar i definerte områder. Hvis det gjøres interessante funn, settes det inn miniubåt for å sjekke ut funnet.

Kystvaktskipet Nornen deltar i søket.

Ved 15.30-tiden onsdag var det ikke gjort relevante funn.