Hendelsen fant sted 3. november i fjor i forbindelse med at domfelte var på byen med noen kjente. Her ble 30-åringen full, og endte opp med å slå en ukjent person i ansiktet.

Dømt før

— Jeg er skyldig i å ha slått offeret i ansiktet så han fikk en skade i leppa, sa tiltalte da straffesaken var oppe i Kristiansand tingrett.

Politifullmektig Rune Alsted Amundsen var påtalemaktens mann i saken.

Tingretten peker på at mannen er dømt ti ganger tidligere og bøtelagt 16 ganger før.— Tiltaltes straffehistorikk vil måtte få straffeskjerpende betydning ved straffeutmålingen i foreliggende sak, mener retten, som derimot ikke falt ned på fengselsstraff.

I bedring

Tilståelsen til mannen, og en rekke andre personlige forhold kombinert med sterk egeninnsats for å bryte med sin fortid, gjorde at retten kom til at fengsel ikke var det rette.

— Han kom til oss uten et eneste vitnemål eller attest å vise til, ga et usminket og ærlig bilde av sin kriminelle fortid, og ba om å få sjanse til å få vise seg frem. Han ble gitt en sjanse, og den har han tatt meget godt vare på, sa tiltaltes arbeidsgiver i retten.

Dommen endte dermed på 60 timers samfunnsstraff med en gjennomføringsfrist på 150 dager.