Totalt fikk 310 førere skrevet ut forenklede forelegg i regionen Agder og Rogaland i løpet av påsken. I tillegg fikk 25 personer beslaglagt førerkortet, viser tall fra Utrykningspolitiet (UP).

Det utgjør over 1,5 millioner kroner, ifølge beregninger fra Øystein Krogstad, UPs distriktsleder i Agder og Rogaland.

Et gjennomsnittsforelegg ligger på 4500 kroner. Hvis man tar med bøtene på mellom 10.000 og 15.000 kroner som de som mistet lappen kan vente seg, er summen om lag 1,7 millioner kroner.

— Ikke alvorlige ulykker

Kontrollene ble foretatt fra onsdag før påske til og med 2. påskedag, og førere på Sørlandet står for størsteparten av innbetalingen til statskassen.

215 fikk forenklede forelegg i Agder-fylkene, og 20 fikk beslaglagt førerkortet.

— Det har ikke vært alvorlige ulykker i Vest-Agder og Aust-Agder disse dagene, så hvis det må til at vi skriver ut et slik antall forelegg og beslaglegger så mange førerkort, så får det være greit, sier Krogstad til Fædrelandsvennen. Den høyeste hastigheten som ble målt i påsken, var 163 kilometer i timen i 90-sonen. Føreren var på vei østover på E 18 på Brokelandsheia.

Også i 80-sonen på E 39 i Fardalsbakken i Lindesnes gikk det fort. Der ble en fører målt til 149 kilometer i timen 2. påskedag. I kontrollen, som varte fra klokken 13 og 18 den siste dagen i ferien, fikk 14 førere på vei opp bakken beslaglagt førerkortene sine. 26 bilister fikk forelegg.

Fornøyd

Krogstad trekker fram den 2,5 år gamle strekningen i Lindesnes som en verstingvei.

- I Fardalsbakken var det fælt. Jeg har snakket med dem som var der, og det var jo ikke slik at lastebiler eller andre laget kø. De som kjørte fort var nesten alene på veien. Jeg skjønner ikke at folk har det så veldig travelt opp den bakken, sier UP-sjefen.

I samme tidsrom 2. påskedag ble det i kontroller i Sandnes, Gjesdal og Bjerkreim skrevet ut 53 forenklede forelegg. To førere mistet lappen.

Og under en kontroll på E 18 på Østerholtheia i påsken ble det skrevet ut 60 forenklede forelegg.

— Men der var det ikke de store hastighetene, sier Krogstad, som alt i alt er fornøyd med påsken.

— Det har gått en del tusen biler gjenom Agder-fylkene disse dagene, så i overkant av 200 forenklede forelegg er ikke rare prosenten. Det er omtrent på nivå med i fjor. Jeg er godt fornøyd hvis vi ser bort fra de ekstreme hastighetene, sier han.