— Dette er urovekkende tall uten at politiet har hatt noen målrettede aksjoner. Pågripelsene er derfor ikke et ledd i å pynte på en statistikk, understreker etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen, og lederen av narkotikaavsnittet, Hans Jørgen Beckmann.

Beslagene som er gjort er hasj, marihuana, amfetamin og kokain. En 26-åring fra Kristiansand ble avslørt av tollerne i et forsøk på å smugle 220 gram hasj med ferja. Deler av hasjpartiet var skjult i kroppen og er senere kommet ut på naturlig måte.

Tilstod kjøp og salg

En 21-åring fra Oslo har erkjent salg av 200 gram hasj til en jernaldrende mann fra Kristiansand. Begge har erkjent forholdet. En 27-åring har erkjent oppbevaring av 100 gram hasj.

— Opptakten til sakene er at vi har truffet på folk som er åpenbart ruset. Beslag har ført oss til leiligheter hvor andre personer har narkotika innen rekkevidde, og samtidig har brukt stoff. En person ble for øvrig pågrepet to ganger i helga for narkotikaforhold. To av de 21 personene er førstegangsbrukere. De øvrige er kjent for politiet. De fleste har erkjent forholdene, og er bøtelagt. Fire er bosatt utenbys, sier Eriksen.