— Vi delte ut rundt 70.000 bibler i Norge i fjor, og det er omtrent på det nivået vi har ligget de siste årene, sier styreleder Kåre Mathiassen i Norsk Gideon, som har gitt biblene som står i pasientrommene på Sørlandet sykehus.

- Fins det sykehus som ikke vil ta i mot?

— Det hender nok det, sier Mathiassen.

Ifølge Norsk Gideons hjemmeside får alle som studerer til å bli sykepleier eller annen profesjon innen helsesektoren, tilbudt et gratis, personlig nytestamente til bruk på sin arbeidsplass. Alle innen helsesektoren med pasientkontakt tilbys det samme nytestamentet som studentene får.

Nytestamentet inneholder en del hjelpesider som gjør det enkelt å finne frem til forskjellige viktige avsnitt i boken, alt etter hvilket behov den har som ønsker å bli lest for.

Helseinstitusjoner

Norsk Gideon tilbyr gratis nytestamenter med stor skrift og et tospråklig nytestamente på engelsk norsk til alle sykehus, aldershjem, bo-/servicesenter, lege-/tannlegekontor, fysioterapikontor, grunnskoler, hoteller og andre overnattingssteder til lands og sjøs, samt til studenter på universitet og høgskoler, og i fengsler.

Gideon internasjonalt har delt ut mer enn 1,7 milliarder bibler og nytestamenter i mer enn 190 land rundt om i verden.