— Jeg synes det er viktig å få en ekstern gjennomgang vedrørende bygge-gebyrer i Kristiansand kommune, etter oppslag i Fædrelandsvennen og etter mange klager, sa Odd A. Salvesen i Pensjonsitpartiet fra talerstolen i bystyresalen i Kristiansand.

Onsdag ble Salvesens interpellasjon om gebyrer i forbindelse med byggesøknader i Kristiansand kommune fremlag for bystyret.

— Det er bra at Salvesen tar denne saken opp, slik at andre i bystyret kan mene noe om dette, repliserte Vidar Kleppe (Dem).

Dyrest

Fædrelandsvennen har i en rekke artikler sett nærmere på gebyrene for byggesøknader. Kristiansand kommune har de høyeste gebyrene for byggesøknad for en vanlig enebolig på Sørlandet og blant landets fem største byer. Kommunen brukte 21 millioner kroner på å behandle 1248 søknader i 2013. De siste fire årene har gebyret økt med 78 prosent grunnet innføringen av selvkostprinsippet.

- Vil se på kostnadene

- Kan ordføreren tenke seg å medvirke til at vi får en slik gjennomgang, spurte Salvesen.

— Jeg er enig at det er viktig å ha god oversikt. Rådmannen og teknisk sektor ønsker å anskaffe et dataprogram som kan identifisere om våre kostnader er høyere enn andre kommuner. Vårt prinsipp er selvkost, sa Arvid Grundekjøn (H), ordfører i Kristiansand kommune.

Dermed ble interpellasjonen tatt til følge.