KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen har også fått tips om historien, som går ut på at en person skal ha visst om en smittet person som gikk rundt på Sørlandssenteret, og varslet informasjonsdesken om denne personen.

Informasjonsdesken skal da ha opplyst på høyttalerne at de visste at det var en smittet person på senteret, og truet med å navngi vedkommende dersom personen ikke meldte seg.

15 personer skal da ha meldt seg til resepsjonen, ifølge historien.

Avviser ryktet

– Her har du nok fått fatt i et rykte som ikke har noe med virkeligheten å gjøre, skriver Liv Andersen, senterleder på Sørlandssenteret i en tekstmelding til Fædrelandsvennen.

Hun avviser hendelsen i sin helhet.

– Det har ikke vært noen slike situasjoner hos oss på Sørlandssenteret. Vi er profesjonelle i vår håndtering av kunder, uansett situasjon, og ville aldri håndtert en situasjon på den måten.

Senterleder Liv Andersen avviser ryktet. Foto: Kristin Ellefsen

– Stort fokus på smittevern

Til hvor mange dette ryktet har nådd er ikke visst, men flere av Fædrelandsvennens journalister har mottatt tipset, og det har også kommet inn på Fædrelandsvennens tipsmail.

– Vi har stort fokus på å formidle smittevern, og vi deler ut gratis munnbind til alle senterets kunder gjennom hele senterets åpningstid. Vi opplever at kundene våre er flinkere til å bruke munnbind enn tidligere, ut fra tallene vi loggfører, skriver Andersen.

Andersen skriver også at ingen andre enn Fædrelandsvennen har tatt kontakt med henne angående ryktet.

Også i Stavanger-området har tilsvarende rykte oppstått, ifølge Stavanger Aftenblad. Senterlederen på kjøpesenteret Kvadrat avviser hendelsen også der.