KRISTIANSAND: – Vi har ikke hytte på Hovden, så når det er fint vær er det veldig gøy å komme hit i stedet, sier Helene Severinsen.

Hun og barna Lucas (8) og Isabella (6) hadde tatt turen til skøytebanen Kompis på Torvet. Her har det kommet en selvbetjent skøyte-BUA ved isbanen hvor man kan låne skøyter gratis.

– Skøytebanen er et kjempefint tilbud. Vi bor i Søgne, hvor det er lite tilbud for å gå på skøyter. Vi har ikke planer for resten av vinterferien, så vi tar det litt på sparket, sier Severinsen.

– Mange på venteliste

Kristiansand kommune har opplevd stor interesse for sine tilbud. Over 460 barn og unge deltar i aktiviteter i deres regi i vinterferien.

– Men det er nesten helt fullt, sier Siri Hennig-Olsen, avdelingsleder for fritidsklubber i Kristiansand kommune.

For barn mellom 10 og 13 har de aktivitetsdager for Skyland trampolinepark, som er helt fullt. For ungdom mellom 13 og 18 år er det tilbud på Bortelid for å kjøre slalåm, og her har de et par ledige plasser. I tillegg er det også klatring og kino, som er fulltegnet. Matkurs på Geitmyra matsenter har én ledig plass.

Ellers er det fullt.

– Ganske utplukket

– Vi har mange på venteliste, konstaterer hun.

Hun forteller om noe økt pågang under pandemien.

– Vi har i alle år hatt god pågang på ferieaktivitetene våre, men vi har noe mer pågang i år, sier Hennig-Olsen.

Også på BUA, hvor de leier ut gratis utstyr, har det vært stor pågang.

– Der er det ganske utplukket nå, sier hun.

Fra bading til bok

På Kristiansand folkebibliotek står Siri Anette Karlsen med barna Selma Alvilde (6) og Emma Sofia (10). De kom rett fra Aquarama.

– Der var det mange folk. Nå tenkte vi å finne oss noen gode bøker i en barneserie vi liker godt, forteller Karlsen.

foto
Siri Anette Karlsen med barna Selma Alvilde (6) og Emma Sofia (10) leter etter gode bøker på biblioteket. Foto: Anette Os

– Vi bor i Lillesand, så jeg hadde lyst å se hvordan biblioteket i Kristiansand så ut. Det er så stort her. Og så vil jeg låne noen bøker her også, sier Emma Sofia.

Her kommunens tips til andre gratis aktiviteter for barn:

Kortkurs på Knuden

Her kan man lage animasjonsfilm, kunst, spille i musikal eller lære å danse streetdance i regi av kulturskolen.

Kursene er for barn og unge fra 2.-8. trinn og går over én til to dager.

Kurs på Samsen kulturhus

Arrangerer klatrekurs og filmkurs for ungdom.

Teaterskole

Universitetet i Agder og Søgne gamle prestegård tilbyr teaterskole i vinterferien for gutter og jenter på 2.-5. trinn.

Ta en tur på biblioteket

Se gjennom bibliotekets utvalg av bøker, og lån med deg en bok hjem. Det er bibliotek på Flekkerøy, Finsland, Hellemyr, Nodeland, Tangvall, Vågsbygd og Kvadraturen. I vinterferien arrangeres det også strikkekafe og språkkafe. Se oversikt over arrangementer her.

foto
Skøytebanen på Torvet. Foto: Anette Os

Dra på skøytebanen

Kompis skøytebane på Torvet er åpen hver dag. I år er det selvbetjent skøyte-BUA ved isbanen. Her kan du låne skøyter gratis, men du må registrere deg som bruker hos BUA Kristiansand og laste ned to apper til mobilen.

Oppdag nye turstier

Kanskje du kan finne et nytt favorittsted i vinterferien? Sjekk dette friluftskartet. Gå en tur i Baneheia, Kvernhusvannet, Jegersberg, Odderøya, Bertesbukta, Lille prekestolen i Vågsbygd eller en tur på Flekkerøy.