BIRKENES: — Jeg var på nattskift. Heidi hadde sovnet i stua, og våknet av at det kom et smell fra en av kontaktene i stua. Så var det full fyr, sier Glen Erling Terjesen.

Han forteller at de står igjen uten noe etter brannen.

— Vi har mistet absolutt alt vi hadde. Jeg har bare det jeg sto og gikk i da jeg kom fra nattskift i Birkeland. Kona kom ut i bare morgenkåpa, sier Terjesen.

Hun var alene i huset. Ingen kom fysisk til skade. Boligen var et trehus fra 1938. ## - Viss innsats

Brannvesenet fikk melding klokken 02.07. Med rundt 10 minutter på å komme seg i klærne, og rundt 20 minutters kjøretid for brannkorpset fra Birkenes, var det lite man kunne gjøre.

— Når vi rykker så langt, betyr det at vi normalt kommer til et sted som er overtent. Det handler om å beskytte omgivelsene. Sånn var det i natt også. De har heller ikke kommunalt vann der oppe, og selv om vi hadde full tank, brant det altfor godt. Beboerne var til stede, så man spyler litt for syns skyld, men det beste ville kanskje vært å la det brenne ned. Men man gjør jo en viss innsats når beboeren er til stede, sier en åpenhjertig overbefal Jan Røilid ved Kristiansandsregionen brann og redning (KBR).

”– Slik er det, dess lenger unna brannstasjonen du bor, jo mindre er sjansene for å sikre verdier når det brenner

Jan Røilid, KBR Nabo Ifølge Glen Erling Terjesen kom en nabo til, og fikk hjulpet kona hans ut av huset. Like etter hørte de et nytt smell, og det var trolig tv-en som eksploderte. Like etter var huset overtent.

— Jeg kjørte som et svin fra jobben på Birkeland, og kom frem før brannvesenet. Da brant allerede hovedtaket på huset, så det har gått temmelig raskt.

Huset var nærmeste nabo til Herefoss togstasjon, og var et av de gamle vokterboligene til jernbanen.

— Vi hadde begynt å pusse opp, og huset var i god stand, sier Terjesen.

Kommunalt

På Herefoss er man i full gang med å grave ned kommunalt vann, men ifølge Terjesen og brannvesenet ville det neppe hatt betydning for utfallet i denne brannen.

— Slik er det, dess lenger unna brannstasjonen du bor, jo mindre er sjansene for å sikre verdier når det brenner, sier Jan Røilid.