KRISTIANSAND: Klokka 07.41 gikk alarmen på brannstasjonen i Kristiansand etter at det ble meldt om brann i en yttervegg. Utendørs belysning ble opplyst å være årsaken.

En brannbil fra Kristiansandsregionen brann og redning ble sendt til stedet. Da de kom fram, viste det seg at det brant kraftig i huset og det ble slått full alarm. Dermed rykket ytterligere en brannbil og tankbil ut.

Trengte bistand

Senere ble brannmannskaper fra Vennesla og Søgne kalt ut for å bistå i arbeidet.

— Vi har noenlunde kontroll. Vi er usikre på loftet og overgangen til overgangsrekkehuset. Det er folk oppe på loftet nå som forsøker å kontrollere det. Vi håper å få stoppet brannen der, sa vakthavende overbefal i KBR, Jan Røilid en time etter at brannen ble meldt.

Det viste seg senere at brannmannskapene klarte å hindre at brannen spredte seg videre til naboleilighetene. En av årsakene til dette var et dobbelt lag gipsplater mellom boenhetene i rekkehuset.

Innsatsleder i Agder politidistrikt, Lars Stamnes, bekrefter overfor fvn.no at ingen personer var hjemme i leiligheten da brannen startet.

Gikk tom for vann

Brannmannskapene jobber utover formiddagen med å forhindre at brannen skal spre seg til de andre leilighetene i bygget. Slukningsarbeidet betegnes som vanskelig.

— Det er vanskelig. Førsteutrykningen gikk tom for vann i startfasen. Akkurat i tide kom tankbilen og neste brannbil. Vi har hatt slukkeinnsats kontinuerlig. Det er tungt. Vi kan ikke gå inn i bygget etter hvert på grunn av konstruksjonen, som kan dette ned. Det har vært en heftig brann, sier Røilid.

Minst en brannmann ble nesten truffet av bygningsdeler som falt ned fra taket.

Skal undersøkes

— Begge stedene vil bli avsperret for videre undersøkelser av både el-tilsynet og åstedsgranskere, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt om de to brannstedene.

Brannvesenet fortsetter med etterslukking utover ettermiddagen.