OSLO: Høsten 2004 var den åtte måneder gamle Byron innlagt på sykehus med brudd på hodeskallen og andre klare tegn på mishandling, men legene overså tegnene og sendte ham hjem, melder TV 2. Samme kveld skal han igjen ha blitt mishandlet og døde deretter av skadene.

Helsetilsynet mener at gutten ikke ble fulgt opp godt nok medisinsk. Da babyen var innlagt på sykehus like før han døde, hadde han et åtte centimeter langt brudd på hodeskallen, og han var sløv og vanskelig å få kontakt med. Sykehuset mente at gutten var understimulert og led av omsorgssvikt og sjekket ikke for hodeskader. Sykehuset fant også blod i guttens munn og flere blåmerker.

Gutten ble funnet død i sitt hjem på Lund i Kristiansand 25. september.

Helsetilsynet mener tegnene på alvorlige problemer var så klart til stede at sykehuset burde tatt aktivt fatt i dem. Hadde sykehuset tatt tegnene på mishandling på alvor, kunne utfallet ført til at gutten hadde overlevd, konkluderer tilsynet.

– Vi vil, når vi nå får tilbakemelding fra Fylkeslegen, gå gjennom denne saken på nytt, slik vi gjør med alle saker når vi får tilbakemelding fra Fylkeslegen, sier leder og overlege Kåre Danielsen ved Barnesenteret på Sørlandet sykehus.