KRISTIANSAND: — Vi håper at det gir seg i natt rundt klokka 03.00, og vi kommer til å jobbe på spreng hele natta for å ha åpne veier i morgen tidlig, sier vakthavende ved ingeniørvesenet i Kristiansand kommune, Kai Lindal, til Fædrelandsvennen sent søndag kveld.

Han sier at enkelte gang- og sykkelstier kan stå ubrøytet i morgentimene, men at alle de store veiene og busstraseene prioriteres. Brøytemannskapene tar også på seg ansvaret for å holde kirkene tilgjengelige.

— Vi prioriterer Oddernes kirke og Lund kirke, og en del kirker i Vågsbygd. Vi skal få folk til gudstjenesten på julaften, sier Lindal.

Snøkaos

Han beskriver kjøreforholdene søndag som kaotiske.

— Veiene blåser igjen så fort vi har brøytet, og folk ringer inn og tror vi ikke har vært der nå vi har brøytet der like før. Vinden ødelegger veldig for oss, og mange veier har vært ufremkommelige i dag, sier han.

BRØYTEBIL AV VEIEN: En Fvn-tipser har tatt dette bildet av en brøytebil fra NCC, som gikk av veien mellom Kristiansand og Vennesla søndag kveld. Foto: Fvn-tipser

Han mener at sist det var så stort trafikkaos som følger av snø og vind var snøstormen i 2007.— Da var det akkurat som nå, med lik snø og masse vind, sier han.

Jobber på spreng

Han sier at brøytemannskapene jobber hardt på, men at de må gi seg etter 16 timer.

— Vi følger 16-timersregelen, og de må også ha åtte timers søvn. Derfor må vi stadig bytte ut mannskapene, sier Lindal.

Politiet på Sørlandet har også hatt hendene fulle med utforkjøringer og andre trafikale problemer under den heftige snøstormen søndag. Flere biler har gått av veien, blant annet i Arendal, Kristiansand, Søgne og Mandal.