KRISTIANSAND / OSLO: Natt til lørdag ble lillesøsteren (31) og kjæresten hennes (30) slått ned ved Domkirka i Kristiansand. Nå ligger begge alvorlig skadet på Oslo universitetssykehus. 31-åringens eldre bror, Ørjan Burøe, var mandag formiddag på vei tilbake til sykehuset, hvor han stort sett har oppholdt seg siden han fikk beskjeden.

— Jeg fikk beskjeden på morgenkvisten lørdag. Da var det bare å kaste seg i bilen og slippe det jeg hadde i hendene, sier Burøe til Fædrelandsvennen.

SLÅTT NED: En 21 år gammel mann har tilstått å ha slått en mann og en kvinne i hodet med denne gjenstanden natt til lørdag. De to ble påført alvorlige skader og fløyet til sykehus i Oslo. Foto: Politiet

Den 38 år gamle komikeren er kjent for mange fra diverse tv-show, blant annet sammen med komikerkollega Terje Sporsem. Sammen med samboeren Marna Haugen bor han i Oslo.

— Hun er ved godt mot

Burøe forteller at han fikk komme inn og se til lillesøsteren kort tid etter at hun ankom akuttmottaket i Oslo.

— Da sov hun. Legene har fortalt at det viktigste for henne er å hvile. Nå er hun ved godt mot, men veldig sliten, sier Burøe.

Søsteren er ved bevissthet, men har foreløpig ikke vært i stand til å la seg avhøre av politiet.

- Slår ikke mennesker med metallstang

Omstendighetene rundt voldsepisoden er foreløpig noe uklare. Vitner har forklart til politiet at de to havnet i klammeri med en gjeng på fem menn. Kjæresteparet skal da ha vært på vei hjem etter en bursdagfeiring. I løpet av krangelen skal en av de fem mennene, en 21-åring, ha hentet en aluminiumsstang fra en byggeplass. Deretter slo han Camilla og kjæresten i hodet.

— Man blir jo fryktelig redd når man hører at hun har blitt slått med en metallstang. Jeg håper bare at de som gjorde får den straffen de fortjener. Man slår jo ikke mennesker med en metallstang, i alle fall ikke jenter, sier Burøe.

SLÅTT NED: Her, i krysset mellom Gyldenløves gate og Kirkegata, skal 21-åringen ha gått løs på kjæresteparet med en aluminumsstang. Foto: Erlend Olsbu

21-åringen, som har tilstått å ha slått de to, hevder at volden ikke skjedde uprovosert. Mandag formiddag blir han fremstilt for fengsling i Kristiansand tingrett. De andre siktede ble løslatt etter avhør lørdag.

— Slengt noen meldinger

Burøe sier at han har vanskelig for å tro at lillesøsteren skal ha gjort noe som er i nærheten av å forsvare 21-åringens reaksjon.

— Hun er en positiv og glad jente. Det de har gjort er skikkelig usselt. Slik jeg har forstått det har det blitt slengt noen meldinger som har blitt besvart. Det er jo ikke unaturlig å svare tilbake dersom man får noen kommentarer, sier Burøe, som mandag formiddag var på vei til sykehuset for å få en oppdatering fra legene.

— Det ser ut til at det går bedre, men vi får bare vente og se, sier Burøe, som sammen med samboeren tar seg av søsterens sønn mens moren er på sykehuset.

— Vi mennesker er jo tilpasningsdyktige, så det går bra med ham. Vi har fått leksene tilsendt fra skolen i Kristiansand og så tar vi det bare som det kommer, sier Burøe.