HÆGEBOSTAD/ÅSERAL: — Flere som ble stanset prøvde å unndra seg kontroll fra politiet og Statens Naturoppsyn (SNO). Dette reagerer politiet og SNO sterkt på, og førerkortene ble beslaglagt på stedet, skriver konstituert lensmann i Hægebostad, Arnt Helge Dragland, til fvn.no.

ULOVLIG KJØRING: Politiet og SNO fant mange spor som tyder på mye ulovlig kjøring med snøscooter. Foto: Politiet

Det var onsdag og torsdag denne uken at politiet gjennomførte kontrollen sammen med naturoppsynet. Målet med kontrollen var å forebygge og avdekke lovbrudd. Resultatet var nedslående, mener Dragland. Det ble avdekket alvorlig brudd på reglene om motorferdsel i naturen og veitrafikkloven.— I tillegg vil en person bli anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann ved at han var nære ved å kjøre ned en SNO tjenestemann da han prøvde å unndra seg kontroll.

Da en snøscooterfører forsøkte å stikke fra kontrollørene, kunne det gått riktig galt.

— Ved ett av tilfellene hvor fører prøvde å unndra seg kontroll kunne fører og passasjer blitt alvorlig skadet da snøscooteren veltet, skriver Dragland.

ULOVLIG KJØRING: Politiet og SNO fant mange spor som tyder på mye ulovlig kjøring med snøscooter. Foto: Politiet

Resultatet av kontrollen:

  • Én anmeldelse for vold mot offentlig tjenestemann

  • Sju anmeldeler for brudd på motorferdsel i utmark

  • Seks anmeldelser for å prøve å unndra seg kontroll

  • Én anmeldelse for kjøring med uregistrert snøscooter

  • Fire gebyrer for ikke å ha med seg nødvendig dokumentasjon slik som førerkort

De enkle sakene ved brudd på motorferdsel i utmark med snøscooter vil som oftest bli reagert på med forelegg fra 10.000 kroner og oppover.

— Politiet og SNO vil derfor oppfordre snøscooterførere til å kjøre forsiktig og stoppe for kontroll da det er forbundet med stor fare å prøve å unndra seg kontroll som igjen fører til uforsvarlig kjøring, skriver Dragland.