KRISTIANSAND: I det nye budsjettforslaget foreslo Høyre, Frp, Pensjonistpartiet og KrF å kutte støtten til Vision skatepark med 250.000 kroner. Daglig leder Mike Troxel konkluderte da med at parken måtte stenge dørene for godt 13. desember.

— Hvis ikke vi får de 650.000 som rådmannen skisserte, har vi ikke sjanse til å overleve. Da er det slutten, uttalte Troxel for noen dager siden.

Penger fra bedrifter

Nå er situasjonen en annen, takket være uventede bidrag fra flere hold.

- Dette er fantastisk. Nå har vi det vi trenger for å klare oss, sier Troxel.

Han forteller at strømselskapet Norgesenergi har sagt seg villige til å tilby så godt som gratis strøm til lokalene på Lund. Safety design AS og National Oilwell har også tilbudt betydelige beløp. I tillegg har huseieren gått med på å redusere husleien betraktelig. Den årlige husleien er på totalt 650.000 kroner, som tilsvarer beløpet Vision ba om i støtte fra Kristiansand kommune.

— Vi har også opplevd en overveldende støtte og et stort engasjement fra foreldrene til de som bruker hallen. Bidragene fra disse selskapene, huseieren og mer penger fra foreldrene sørger for at vi til sammen har nok til å opprettholde tilbudet, sier Troxel.

Håper på kommunen

Han håper fremdeles at kommunen vil finne pengene som parken tidligere ble lovet, men kan uansett konstatere at krisen er over.

— Vi håpet å kunne bruke eventuelle ekstramidler til å isolere hallen. Men vi skjønner at kommunen må ta tøffe beslutninger og at budsjetter kan være vanskelige. Det viktigste er at vi har funnet støtten vi trengte. Guttene fortjener en god jul. Det får de nå, sier Troxel.

Tross det uventede kuttet, presiserer Troxel at de er veldig takknemlige for all støtte de har fått og får fra kommunen.

Feiring

Den uventede redningen blir nå feiret med en solid fest.

— Vi prøver å holde en stor fest. Noen av selskapene som har bidratt har også sagt at de vil slenge inn noen penger til en feiring, sier Troxel.

Det er foreløpig uklart hvor mye de enkelte aktørene skal bidra med, men ifølge Troxel har de gått med på beløp som er i nærheten av det skateparken har opplyst er nødvendig. Til sammen er dette nok til at skateparken ikke må stenge dørene.