AGDER: – Hotellene i landsdelen har gjort det relativt greit med en vekst på 8,3 prosent. Hotellene hadde 27.000 flere gjester enn i fjor i de tre sommermånedene, sier daglig leder Heidi Sørvig ved Visit Sørlandet, til fvn.no.

Taperne er campingplassene og firmaene som driver med hytteutleie.

– Dette er veldig merkbart for vår landsdel siden camping og hytter utgjør det største volumet, sier Sørvig. Totalt ble det en nedgang på 13.692 gjestedøgn i sommerperioden fra juni til august.

Tallene avviker fra normalen de siste årene.

– I Kristiansand utgjør hotell den største andelen, men utenfor er camping og hytteutleie det som har størst volum. I år har det vært veldig varierende vær og dem som tidligere har bodd på camping med telt eller hytte, har kanskje lagt seg inn på hotell i år, sier Sørvig.

Totalt ble det registrert 1.043.937 overnattinger i Agder-fylkene i sommermåneden. Det er en nedgang på 13.671 overnattinger sammenlignet med samme periode i år.

Det er ikke bare feriestedene som merker en nedgang. Også turistforeningen DNT Sør har merket en nedgang i sommer.

– Fjoråret var veldig bra og vi regner med at vi fra juni til august har cirka 20 prosent lavere belegg i år. Hyttene nord for Brokke-Suleskard viser en oppgang, mens hyttene sør for Brokke-Suleskard har en nedgang, sier daglig leder i DNT Sør, Marit Sølsnæs, til fvn.no.