FARSUND: – I ettertid har jeg jo innsett at jeg ikke skulle stoppet bilen, men der og da var det en helt naturlig reaksjon, forteller Djøseland til fvn.no.

Slag mot tinningen

Kvelden lørdag 21. mai i år kjørte den tidligere Frp-politikeren forbi en mann som sto og urinerte opp etter en garasjevegg ved Penne i Farsund.

– Jeg tenkte egentlig ikke så mye på det der og da. Det er jo sånt man må kunne tillate seg når man bor ute på landet.

Men etter å ha passert mannen med to-tre billengder tok han en kikk i bakspeilet. Da så han at mannen hadde plukket opp en murstein som han kastet etter bilen til 65-åringen. Han stoppet derfor opp, og rygget tilbake. Samtidig sveivet han ned vinduet på passasjersiden.

– Jeg spurte om det var noe han ville. Han kom bort til bilen og lente seg inn vinduet. Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde, men plutselig begynte han å slå løs på meg. Jeg tenkte hele tiden at jeg måtte få låst døra, men klarte det ikke. I det neste øyeblikket rev han opp døra og satte seg nesten oppå meg mens han deljet løs mot tinningen min

Skadeverk

Han vet ikke helt hvor mange slag han ble truffet av, men tror det kan være rundt tolv.

– Like fort som det begynte stoppet det. Det var som en lysbryter ble skrudd av, plutselig reiste han seg opp og gikk bort fra bilen.

Djøseland kjørte sjokkert videre, men etter 50 meter stoppet han.

– Jeg hadde vondt og blødde fra ansiktet. Jeg bestemte meg derfor for at jeg måtte komme til legevakten, så jeg snudde bilen og kjørte tilbake samme vei som jeg kom fra.

Da han passerte mannen, kom han ned mot veien igjen.

– Han langet ut mot bilen og traff sidespeilet med et slag som var så hardt at det knuste.

120 dager i fengsel

Bak Langeland bedehus stoppet Djøseland bilen og tok kontakt med politiet. De sendte en patrulje til stedet, og 65-åringen forklarte hva han var blitt utsatt for. Han ble så med i bilen og pekte ut gjerningsmannen, en 26 år gammel mann fra Vanse, som ble pågrepet og transportert til arresten i Kristiansand.

Blodprøver av mannen viste at han hadde en promille på 1,52. Han erkjente i avhør å ha slått Djøseland, men sa at han ikke husket noe av det som hadde skjedd.

26-åringen ble for to dager siden i funnet skyldig i å ha utøvet uprovosert vold mot en forsvarsløs person. Han ble i Lister tingrett dømt til 120 dager i fengsel, samt at han må betale 11.383 kroner i erstatning til Djøseland for skadeverket på bilen.

Har slitt i ettertid

Djøseland er fornøyd med at mannen nå er dømt, men sliter fremdeles med skadevirkningene av den uprovoserte volden.

– Jeg sliter fremdeles med ettervirkningene av den kvelden. Jeg har i ettertid vært plaget av hodeverk og smerter i høyre tinning der han traff meg. Fastlegen min vil nå sende meg til en spesialist for å se nærmere på dette.

Men han fikk ikke bare fysiske skader, også psykisk har hendelsen satt sine spor.

– Spesielt i tiden rett etter at dette skjedde hadde jeg det veldig tøft. Jeg var redd hver gang jeg hørte en bil på tunet eller når noen ringte på dørklokka.