KRISTIANSAND: Den 38 år gamle kvinnen fra Eritrea, og hennes åtte år yngre mann fra Iran, giftet seg i Narvik i september i fjor. En uke etter bryllupet flyttet paret til Kristiansand. De hadde konvertert til kristendommen, og var aktive kirkegjengere.

Paret hadde ikke jobb, og slet økonomisk. Kvinnen, som angivelig skulle ha hatt et kjæresteforhold i Italia hvor hun eide deler av et hus og en bil, ville forsøke å få sin del av formuen. En diskusjon om å reise til Italia utløste krangel. Den tiltalte sa at han gjerne kunne tigge for å skaffe penger i stedet for at hun skulle reise til eks-kjæresten.

Tiltaltes forklaring i retten mandag kan tyde på at økonomiske problemer og sjalusi kan ha vært årsak til en voldsom krangel forut for drapet.

Irritert på kona

Tiltalte var irritert over at kona brukte fem-seks timer på badet hver gang hun skulle stelle håret. Da hun ville dusje drapskvelden, endte det med krangling.

Da ble tiltalte også stukket i leggen med en kniv kona hadde. Selv tok han en blender miksemaskin og slo henne i hodet slik at den knuste.

Etter hvert skal kvinnen selv ha stukket seg i overkroppen med kniven, som han deretter fjernet. Med kniven i hånda ble han sparket i skrittet slik at han falt over henne og påførte henne et knivstikk i magen.Aktor konfronterte tiltalte med at han ikke i noen av de fire politiavhørene har fortalt at han ble sparket i skrittet, men at han ble sparket i beina. Til dette repliserte tiltalte at det var uhøflig å snakke om å bli sparket i skrittet.

Ringte selv politiet

Den 38 år gamle kvinnen var ved bevissthet etter de to stikkene, forklarte tiltalte seg om i retten mandag. Han ringte deretter til politiets operasjonssentral og varslet om at kona var skadet, og ba om at det ble tilkalt ambulanse.

Politiet var først på åstedet, og kort tid etter kom ambulansepersonellet. Det ble satt i gang livreddende førstehjelp. Politiet var på stedet klokka 01.50 natt til 11. januar. Rundt klokka tre på natta ble kvinnen erklært død på sykehuset som følge av forblødning.

Aktor, statsadvokat Sakariassen: — Hvorfor skulle kona di legge seg å sofaen og stikke seg selv i brystet?

Tiltalte: - Det kan jeg ikke svare på.

Nødrett

Tiltaltes forsvarer, advokat Johannes Wegner Mæland, antydet ved oppstart av straffesaken at det kan bli aktuelt å prosedere på mulig nødrett, eventuelt at det ikke dreier seg om forsettlig drap men om legemsbeskadigelse med døden til følge, som straffes betydelig mildere.