KRISTIANSAND: — Hvordan kom du med i Aleneforeldreforeningen?

— Jeg hadde vært aleine i åtte år før jeg oppdaget denne foreningen. Det var min far som hadde lest i en avis i Sandnes om aleneforeldre som dro sammen til Syden. Jeg googlet på "aleneforeldre" og fant en forening for denne gruppa og som også hadde lokallag i Kristiansand. Faktisk skulle de ha tur til Danmark i høstferien, som de sponset med 50 prosent og fylte opp bilene med folk. På det tidspunktet hadde jeg ikke bil. Og takket være denne organisasjonen, kunne jeg komme meg på tur til en overkommelig pris.

Avlastningsprosjekt

— Etter fem år i styret, hva har det gitt deg?

— Utrolig mye; mange positive tilbakemeldinger, glade barn og voksne, gode opplevelser og et stort nettverk.

— Hvilke saker er dere opptatt av nå?

— Det er to ting: Rødhette og Danmarkstur. Rødhette er et avlastningsprosjekt som i dag finnes i Oslo og som vi ønsker skal etableres her også. I Oslo får Aleneforeldreforeningen penger for å drifte avlastningstilbudet i helger og på kveldstid. Foreldre må være vakt i ett døgn for å få to dager fri. Det er også fast ansatte der. Når det gjelder Danmarkstur i høstferien, har vi søkt om 60.000 kroner. Men med den medlemsutviklingen vi har hatt den siste tiden, vil nok ikke alle kunne få tilbudet.

Jobbet i barnehage

— Så det er behov for en organisasjon som dette?

— Det er det. Nå er vi rundt 188 medlemmer.

— Hva er din bakgrunn?

— Jeg har jobbet mye i barnehage. Er utdannet barne- og ungdomsarbeider, noe jeg tok i voksen alder. Gikk på skole om dagen og leste i frihelger. Jeg var heldig som hadde avlastning av familie, ikke alle har det.

Nyttårsfest

— Hva gjør du på fritiden?

— Aleneforeldreforeningen er min fritidssyssel. Og så er jeg mamma til en gutt på femten, da. Jeg liker godt å reise til sol og varme og plasser der man kan oppleve kultur. Dessverre tilsier ikke økonomien noen langtur med det første.

— Julen kan kanskje være en vanskelig tid for noen aleneforeldre?

— Ja, det kan det. Men vi arrangerer nyttårsfest hvert år. Det er for å samles og for å ha det kjekt i lag.

— Hva er din beste opplevelse fra dette arbeidet?

— Den første nyttårsfesten jeg arrangerte, kom en gutt på 12 år fra et ressurssterkt hjem bort til meg og sa at dette var den beste nyttårsaften han hadde hatt – noensinne.