BIRKENES: – Det er kult, jeg føler meg litt heldig, forteller Sara Brennsæter, som alstå fyller 12 år 12.12.2012. ## Sjeldent

Jenta fra Birkeland har fått mye oppmerksomhet for at 12-årsdagen hennes har falt på en såkalt trippeldato. Det er nemlig ikke mange som får oppleve det, i hvert fall ikke på Birkeland, skal man tro Nina Lindland Tveit.

– Jeg har vært lærer her i 15 år, og bortsett fra min søster som er født 7.7.1977 er Sara den eneste jeg kan komme på som har bursdag på en slik dato, forteller Lindland Tveit, som underviser på syvende trinn ved Birkeland skole.

Planene fulle

HELDIG: – Sara er heldig, det må være gøy å ha bursdag på en sånn trippeldato, sier venninnene Benedicte Nilsen (12) (t.v.) og Anna Førde (12). Foto: Sara Melissa Frost

Og Sara skal ikke kaste bort noe tid på den spesielle dagen, planene er klare. Etter at hun er ferdig på skolen klokken 12.12, skal hun feire bursdag med familie og slektninger, før hun får gjøre noe av det hun liker aller best.– Synge. Jeg skal på koravslutning, og det gleder jeg meg veldig til, sier hun.

Birkelandsjenta tar både sangtimer og deltar i kor, og mye av fritiden hennes går med på musikk.

– Jeg er veldig glad i å synge, samtidig som jeg får treffe venner når jeg er med koret, forklarer hun.

Jentefest

Når man først har bursdag på en såpass unik dato, har 12-åringen funnet ut at en dag ikke er nok å feire på. Den kommende helga skal Sara bruke med venninnene sine, og hun skal stelle i stand en skikkelig overnattingsfest.

– Jeg har ikke funnet ut hva jeg ønsker meg enda, men jeg gleder meg veldig til å feire med vennene mine, forteller hun.

Og det er hun ikke alene om.

– Vi gleder oss masse, sier Benedicte Nilsen (12) og Anna Førde (12), som synes Sara er ekstra heldig som har bursdag på trippeldatoen.

– Det er kjempekult, jeg har aldri hørt om noen som har bursdag på en sånn dato før, sier Anna.