KRISTIANSAND/OSLO: — Nå ser jeg på satelittbildet at fronten har nådd Mandal etter å ha kommet inn over Rogaland. Det er ikke lenge før den når Kristiansand, sier nattevakt ved Meteorologisk institutt, Kristen Gislefoss, til Fædrelandsvennen ved 23-tiden.

I natt skal den opprinnelige venndølen overvåke skjermene som viser snøværet som vil lave ned over landsdelen. Ifølge Gislefoss kan folk forvente å våkne opp til en halv meter med snø.

Tung snø

— Jeg tror nok det kan komme så mye enkelte plasser. Det er de kystnære strøkene som får mest snø. Og den kan bli ganske tung. Temperaturen kommer nemlig til å ligge omkring 0-grader, forteller Gislefoss.

Statsmeteorologen sier det vil snø mest i løpet av natt til søndag.

— Fra midnatt og fram til folk våkner på morgenkvisten vil det nok være mest intensivt, men det skal snø helt fram til søndag kveld, sier Gislefoss.

Han sier det vil begynne å avta allerede ved 19 - 20-tiden søndag kveld.

— Men det vil snø helt fram til 22 - 23-tiden, sier han.

Ikke i høyfjellet

Ironisk nok vil ikke de tradisjonelle skistedene i innlandet og fjellheimen få så mye snø i denne omgang.

— Hovden ligger nok for høyt til at det ville falle noe særlig snø. Det kan tenkes det blir litt i Sirdal, forteller Gislefoss.

Snøværet kommer øst fra Island. Etter at det har passert Sør-Norge, vil det ifølge Gislefoss bevege seg inn over Danmark og Nord-Tyskland.

— Tidligere i dag meldte vi at nedbøren kunne falle som regn i de kystnære strøkene, men jeg tror nok det vil falle som snø og sludd, sier Gislefoss.

Er det snøkaos der du er? Send oss epost på tips@fvn.no sms/mms til 03811