KRISTIANSAND: Klokken 09.12 i går fikk politiet melding om at en 9-åring angivelig skal ha blitt voldtatt på skoleveien i Vågsbygd, og hadde fra da av store ressurser i sving med åstedsundersøkelser og avhør.

Kort tid etterpå ble en 17-åring pågrepet og siktet for voldtekt.

— Jeg har fått beskjed om at fengslingsmøte vil bli avholdt i morgen tidlig eller i morgen formiddag, forteller 9-åringens bistandsadvokat, Sveinung Søndervik Johnsen, til fvn.no.

Skryter av politiet

Gutten ble avhørt av politiet på Barnesenteret i Kristiansand i går, og bekreftet da at han var utsatt for et seksuelt overgrep utendørs. 9-åringen skal ha gitt en nøye beskrivelse av gjerningsmannen og denne peker mot den siktede.

— Alle avhør av 9-åringen ble gjennomført i går. Det kommer jo litt an på hvordan saken utvikler seg, men det ligger ikke an til at det blir flere avhør. Jeg vil gi all ære til politiet, retten og Barnehuset, som klarte å få tatt dette på én dag. Da slipper gutten å gå hjem og sove før han skal gjenfortelle historien, og det er veldig positivt. Da slapp han å ligge å tenke på det i natt, forteller Johnsen.

De tekniske undersøkelsene på stedet foregikk langt utover gårsdagen. Ifølge Johnsen er det ikke utelukkende 9-åringens forklaringer som førte til pågripelse.

— Det var også andre faktorer, men nå ønsker politiet å avhøre og etterlyse vitner, så da vil jeg ikke si noe mer om det, forklarer Johnsen.

Nekter straffskyld

Den siktede gutten nekter befatning med det han er siktet for. Han gjennomgikk et kort politiavhør i går ettermiddag.

— Han har ikke noe kjennskap til det det mistenkes at skal ha skjedd. Det innebærer at han heller ikke har hatt befatning med gutten, sier 17-åringens forsvarer, Ragnar Hatlem.

Ifølge advokaten hevder 17-åringen å ha vært på en annen plass da det angivelige overgrepet skjedde.

To vitner ble avhørt i går. Politiet utelukker ikke at det kan bli flere vitneavhør.

Fvn.no har onsdag ikke lykkes i å komme i kontakt med politiadvokat Ingrid Thorsen.