KRISTIANSAND: — Interessen har vært helt formidabel, vi har hatt fullt hus hver kveld, sier mesterkokk Trond Moi ved restauranten Bølgen og Moi på Fiskebrygga.

Matcirkus er blitt en årlig tradisjon. Konseptet går ut på å tilby god mat til en billig penge. 21 spisesteder i Kristiansand selger alt fra hjortefilet til nachos for en hundrings.

— Vi merker at det er flere som går ut mange ganger i uka. Det er mange stamkunder, men vi merker også at det er en del vi vanligvis ikke ser hos oss, sier Moi entusiastisk.

Matkupp trekker

Årstiden vi nå er inne i er vanligvis en stille periode for restaurantnæringen. Tanken bak Matcirkus er å få folk til å gå ut og spise også på denne tiden av året. Noe det ser ut til at folkene bak arrangementet har fått til.

— Det er en veldig vekst med folk som går ut. På sommeren er kristiansanderne ofte ute. Vi forsøker å få dem ut på vinteren også, sier kjendiskokken.

— Hvordan er responsen i forhold til tidligere år?

— Nå hadde vi et opplegg i fjor med treretters middag for 150 kroner. Da var det superrespons. Jeg har inntrykk av at det blir god stemning når de rett og slett gjør et kupp. Så gir folk litt mer tips når de er fornøyde også, forteller Moi.