KRISTIANSAND: Klokken 12.20 fredag igangsatte politiet en bilforfølgelse i Vågsbygd i Kristiansand som varte i drøye 40 minutter. Forfølgelsen foregikk blant annet på Lund og endte til slutt med at sjåføren ble pågrepet på en grusvei i Finsland i Songdalen.

Ifølge operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, foregikk biljakten under rolige forhold, og det skal ikke ha vært snakk om store hastigheter.

Hjerte i halsen

Dette mener Ole Lunde-Borgersen er feil. Han var selv vitne til deler av jakten.

– Vi måtte hoppe opp på fortauet med barnevogna for å komme unna for bilen som kom bredt ut av rundkjøringen på Kjøita og inn Ole Bulls gate. Heldigvis mistenkte jeg at det kunne skje fordi jeg så bilen komme av E 18. Dermed var vi føre var. Men vi hadde likevel hjertet i halsen der bilen kjørte forbi oss i stor fart bare to-tre meter unna, forteller han.

Og politiet lå ifølge ham hakk i hæl med blålys og sirener på. Borgersen reagerer på at politiet ikke avbrøt biljakta da de kom inn i tettbygd strøk.

— Jeg mener politiet burde avbrutt politijakten da den gikk inn i boligfeltet. Hvorfor gjør de ikke det når de avbryter i store hastigheter langs landeveien? Jeg vil påstå faren for alvorlige ulykker er større i et tettbebygd boligfelt, sier han.

Barneskole

Etter å ha hoppet opp på fortauet kunne Lunde-Borgersen og hans kone se bilen fortsette innover det tettbebygde boligstrøket i høy fart.

– Den brukte begge sider av veien rundt hjørner sjåføren umulig kunne se, og noen få hundre meter opp i gata ligger det også Lovisenlund barneskole, forteller Lunde-Borgersen, og legger til:

– Jeg er glad politiet strekker seg langt for å ta idioter som setter andres liv i fare. Men når politiet selv setter våre liv i fare, må jeg reagere. I dette tilfellet mener jeg helt klart politiet fremprovoserte svært høy fart gjennom et boligfelt.

Avbrøt forfølgelse

Men operasjonsleder ved Agder politidistrikt er ikke enig med han.

– Vitner vi har snakket med sier biljakten gikk fort gjennom tettbebygd strøk i Ole Bulls vei?

– Nei, jeg ga melding om å avbryte forfølgelsen da bilen kjørte inn i Ole Bulls vei. At patruljen har fulgt etter bilen uten blålys kan godt være, men den avbrøt forfølgelsen, forklarer Osaland.