HØVÅG: – Det pøsregnet. Jeg har aldri sett så mye regn her før. Etter tre timer i morges var hele teltplassen oversvømmet. Folk må ro rundt i kano, selv om pumpa går for fullt, forteller Tina Pedersen Bisseth, som er sommeransatt i resepsjonen på Skottevig Feriesenter.

Evakuert

– Jeg aner ikke hvor mye regn det kom. Men det var helt sykt. Nå ser det ut som en sjø her, sier Pedersen Bisseth.

Hun kan fortelle at gjestene som tidligere bodde i telt, i det som nå ser ut som en innsjø, er flyttet inn på fastlandet.

– De som trengte det har fått hytter, så jeg tror det har gått greit med dem, sier hun.

Trøbbel med tenningen

Også biler på vei til og fra Høvåg fikk trøbbel i dag. Store vanndammer tok blant annet tenningen fra en hissig liten sportsbil, som måtte kapitulere i en av de største vanndammene. Den ble tauet til tørk av Viking.

Foto: Morten Boswarwa

FlommenFram til klokken 08.00 hadde det ifølge Meteorologisk institutt kommet 7,6 mm nedbør de siste 12 timene.

– Ikke spesielt mye, sier statsmeteorolog Øyvind Johnsen, som for øvrig kan love litt vekslende vær det nærmeste døgnet.

– Det kan komme flere byger utover kvelden og deler av morgendagen. Det blir sporadisk regn og sol innimellom. Det er ikke helsvart, trøster meteorologen, før han legger til at det kan bli vindøkning opp mot liten kuling på kysten.

Regnet skylte bort familiedagen

Litt ekstra

Også langs veiene har vannet gjort inntrykk på både asfalt, bilister og annet folk.

I Slettheiveien dro ingeniørvesenet opp for å rydde opp grus og stein som ble skyllet ut fra et område de ikke rakk å asfaltere før ferien.

Og i bunnen av bakken til Tinnheia måtte ingeniørvesenet fikse sluk som var tettet igjen, da fortvilte naboer et øyeblikk så for seg syndefloden.

Les også: Finaledagen regnet bort