KRISTIANSAND: Fredag ble trafikken fra Vågsbygdveien ledet inn på en ny rundkjøring mellom Trekanten og Blørstad. I dag var det første dag med rushtrafikk på veien.

Omlegging til den nye omkjøringsveien vil føre trafikken inn på en omkjøringsvei like ved den gamle veien.

– Det blir omlegging en gang utover kvelden eller natta. Det skjer etter at trafikken har lagt seg, sier hovedbyggeleder i Statens vegvesen for Vågsbygdveien, Alf Helge Vindsland, til fvn.no.

LES OGSÅ: Nå legges trafikken om

LES OGSÅ: Ny omkjøringsvei ved Auglandsbukta

LES OGSÅ: Dette skjer langs Vågsbygdveien

LES OGSÅ: Kjør den nye Vågsbygdveien her

Statens vegvesen har ikke beregnet at køene skulle bli ekstra lange mandag ettermiddag.

– Det er klart at vi har den nye rundkjøringen til Slettheia. Den kan nok ha gjort litt med køene ettersom folk er litt ukjent med hvor de skal kjøre, men utover det er det ingen andre hindringer, sier Vindsland.

En annen del av veiprosjektet som skaper irritasjon blant bilistene er omkjøring mellom Lumberkrysset og Auglandsbukta via Kirsten Flagstads vei. Denne omkjøringen forsvinner snart, lover vegvesenet.

– Før ferien blir trafikken lagt tilbake til Vågsbygdveien, men vi er ikke helt ferdig med arbeidet i bakken. Det blir en ny periode etter bakken, sier Vindsland. Årsaken til at det ikke er mulig å gjøre seg ferdig før ferien er at andre nødvendige deler av veiprosjektet ikke er ferdigstilt.