KRISTIANSAND: En av dem er Inger Ulrikke Møller, mor til selveste russepresident Vegard Christian Møller Launes. Hun innrømmer at det kiler litt i magen nå.

– Jeg grugleder meg. Men jeg ser fram til å være her som en trygg vakt for barna, sier russemor Møller.

Hun har fått mange positive reaksjoner etter at hun tok på seg koordineringsansvaret for konseptet de har kalt «Mamas og papas».

Russepresidenten selv er ikke bekymret for at foreldres nærvær skal legge en demper på festen. Han synes det er helt topp.

– Kunne hatt flere

– Vi har voksne som vakter for å lage en trygg ramme rundt arrangementet, og ville gjerne hatt med enda flere, sier han.

Sørlandstreffet starter i dag og varer til søndag. Det blir blant annet konserter i idrettshallen og konkurranser på områdene rundt.

Sørlandsrussens «Mamas og papas» er det første i sitt slag i Norge. De tror det vil bre om seg og bli mer vanlig etter hvert.

– Folk vil se på dette som en jobb på lik linje som å være natteravn, sier mamma Møller, som på russens hjemmeside er utropt til chief mama.

Hun understreker at natteravnene ikke har noe med det øvrige sikkerhetsopplegget å gjøre, som ivaretas av et eventbyrå.

– Stilig med foreldre

Mens fjorårets arrangement samlet 1000 lokale russ, er det i år ventet tre ganger så mange. Bak russetreffet står foruten russens hovedstyre eventbyrået Youth Event Marketing og Eventi, som består av medlemmer fra fjorårets russestyre.

Russ Fædrelandsvennen har snakket med synes det er stilig at foreldre stiller opp.

– Det er typisk at det alltid er de kule foreldrene som blir med på noe slikt som dette, sier Lena Berås Dyrkolbotn, blåruss ved Katta-Gimle.

Musikkinteresserte som trodde The Mamas & the Papas – 60-tallets store vokalgruppe – skulle gjenoppstå på Odderøya må vi dessverre skuffe. Det blir nok ingen California Dreamin'.