SØGNE: — Båten er nå tom for vann. Vi har ikke klart å lokalisere noen lekkasje, så ansvaret for båten blir nå overlatt til skipperen og mannskapet, sier overbefal Johnny Flæte i Kristiansandsregionen brann og redning.

Like før klokken 13 var brannvesenet i ferd med å avslutte arbeidet på stedet. I hele natt har mannskapene jobbet med å lense fiskebåten Hunter for vann, etter at nødmeldingen kom inn ved 2-tiden i natt.

— Vi har satt igjen noen pumper og har gitt beskjed om at de må holde vakt, sier Flæte.

Årsaken til at båten tok inn vann er foreløpig uklar. Ifølge Flæte vil trolig forsikringsselskapet komme for å undersøke båten nærmere.

Hindret diesellekkasje

Fiskebåtens drivstofftank inneholdt om lag 45.000 liter diesel, som redningsmannskapene fryktet skulle havne i sjøen.

— Mannskapene forsøker å tømme dieseltankene for drivstoff. Lekkasje fra disse er det som kan gjøre størst skade, opplyste operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt i natt.

Overbefal Flæte opplyser at arbeidet med å hindre lekkasje lyktes.

— Det er ikke noe diesel som har lekket ut. Det var viktig å få sikret tankene, men det viste seg at faren for diesellekkasje var liten. En lekkasje ville vært en stor utfordring i dette været, men naturen hadde nok ordnet opp. Det er selvfølgelig ikke gunstig med diesel i vannet, men en lekkasje ville ikke gått utover noe friluftsliv eller badeforhold på denne tiden av året, sier Flæte.

STØTTE: Redningsskøyta støtter her fiskebåten slik at den ikke skal velte. Brannvesenet fryktet i natt at flere tusen liter diesel skulle havne i vannet. Foto: Redningsselskapet. Foto: Redningsselskapet

Redningsskøyta Ægir var ved 13-tiden fortsatt på stedet, men vil trolig kunne trekke seg tilbake snart. Skøyta ankom Langenes klokken 7.20 i morges for å sikre at den synkende båten ikke veltet. Ægir lå da med baugen på sida av båten for å trykke den inn mot land, slik at den ikke skulle velte.— Det ser tilsynelatende greit ut nå. Vi har fått lensepumper om bord og har fått lettet fiskebåten med anslagsvis en meter på hekken, sa skipper Thor Hugo Johansen ved 8-tiden i morges.

Ufyselig vær

Ifølge Johansen var det da ufyselige værforhold på stedet, med sterk kuling og massive regnbyger.

— Vi gikk ut fra Farsund og turen til Langenes var ufyselig. Det var store bølger og rett og slett utrivelig, sier Johansen.

Politiet ble varslet om båthavariet av 110-sentralen klokken 02.44 natt til tirsdag. Mannskapet på fiskebåten våknet da av at store mengder vann hadde lekket inn.

Da fvn.no var på stedet i natt hadde båtens bakpart sunket betydelig ned i sjøen. Fiskebåten er en stålbåt på ca 90 fot og er registrert på Aamodt Fiskeri AS.