AUST-AGDER: Klokken 00.30 viser oversikten at 72,6 prosent har stemt mot å slå sammen de to fylkene til ett. 24,9 prosent har stemt for sammenslåing.

Aust-Agder fylkeskommunes hjemmeside kan du sjekke den foreløpige opptellingen av stemmer fra dagens folkeavstemningen. Tallene viser forhåndsstemmer samt ferdig opptelling i enkelte kommuner. Klokken 00.30 er i underkant av 50 prosent av stemmene talt opp.

Lillesand vil til Vest-Agder

I Lillesand vil tre av fire søke seg over til vest-agder, om det ikke blir ett felles fylke, viser forhåndsstemmene fra Lillesand kommune.

79,6 prosent av forhåndsstemmene, eller 852 stemmer, sier at de vil ha ett Agder.

Men om det ikke blir noe av, sier 73,5 prosent av stemmene at de vil over til Vest-Agder.

Foreløpig kommuneoversikt

Bykle: I kommunen lengst nord i fylket er det et lite flertall for sammenslåing. 54,8 prosent har stemt for sammenslåing, mens 41,6 har stemt mot.

Evje og Hornnes: Valgresultatet i Evje og Hornnes var et av de første som var klart. Kun én av fire vil bli værende i Aust-Agder. 75,5 prosent har stemt ja.

Froland: Tallenes tale er klar. 89,2 stemte mot sammenslåing, mens 9,5 prosent stemte for.

Gjerstad: I Gjerstad kommune er det et overveldende nei-flertall med 81,3 prosent. Kun 14,0 prosent har stemt ja til sammenslåing. Tallene gjelder kun forhåndsstemmer.

Grimstad: Innbyggerne i Grimstad er noe mer uenige. 57,7 prosent ønsker ikke sammenslåing, mens 38,2 har stemt for ett Agder.

Risør: Også i Risør vil folket ha det som i dag. 72,7 prosent har stemt nei og 21,3 prosent har svart ja.

Tvedestrand: Her har 73,8 prosent stemt ned til fylkessammenslåing og 21,3 prosent svart ja.

Valle: Kommunen er ferdig med å telle stemmer og resultatet viser at 72,5 prosent har stemt ja til sammenslåing av de to fylkene. 25,5 prosent er i mot.

Vegårshei: Også her er opptellingen ferdig. Kommunen har så langt det største nei-flertallet med 88,1 prosent i mot. Kun én av ting ønsker å slå sammen fylkene.

Åmli: 25,2 prosent har stemt at de ønsker sammenslåing, mens 67,5 prosent ønsker å beholde Aust-Agder.