KRISTIANSAND: Det første avhøret tok til klokka ti i formiddag, og ble avsluttet etter tre-fire timer, blant annet på bakgrunn av medisinske undersøkelser av den siktede.

Klokka 18 startet avhøret på nytt, og det varte i tre timer. Avhørene tas opp på bånd, og skal senere skrives ut. De to etterforskerne Nina Eide og Øystein Jørgensen gjennomfører avhørene, hvor også den siktedes forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen er til stede.

— Det blir etter dagens runde en pause i avhørene av den siktede, sier politiinspektør Nils Anders Grønås til fvn.no. Politiet fortsetter imidlertid etterforskningen for fullt, ikke minst med avhør av de mange personene som den siktede og avdøde hadde kontakt med før drapet. En rekke venner skal avhøres, og de som kom til leiligheten drapsnatten og fant avdøde skal avhøres.

Teledata skal innhentes både for siktedes telefon, og for avdødes telefon for å kartlegge hvem som har hatt kontakt med de involverte.

Kristiansand tingrett skal tirsdag ta stilling til politiets krav om at siktede skal varetektsfengslet i fire uker siktet for forsettlig drap. Retten skal avgjøre fengslingsgrunnlaget på bakgrunn av dokumentene i saken, fordi den siktede ikke er i stand til å møte i retten. Denne avgjørelsesformen kalles kontorforretning i rettsspråket.

Den siktede gjentok i kveldens avhør at han ikke kan huske noe fra selve drapshandlingen.

De kriminaltekniske undersøkelsene er foreløpig avsluttet. Den foreløpige rapporten fra obduksjonen av avdøde viser at hun døde av knivstikk.