KRISTIANSAND: – I natt var det helt ekstremt. Nå er det rene mafia-tilstander her ute på øya, forteller Anya Waage til fvn.no.

Hun bor i et leilighetsbygg rett ved rundkjøringen på Flekkerøy, som ofte fungerer som et samlingssted for mange unge på øya.

I flere år har ungdommer lekt med fyrverkeri på plassen, på kvelder og netter.

Facebook-gruppe

Denne uka fikk Waage nok av det hun opplever som lovløse tilstander utenfor leiligheten sin.

– Jeg hadde nettopp sett ungdommer løpe etter bussen og skyte raketter på den. Da tenkte jeg at jeg måtte gjøre noe, sier hun.

”Dette er jo småunger uten vett i hodet, som leker med sprengstoff

Anya WaageHun opprettet en Facebook-gruppe kalt «Vi som er lei av rakettskytinga i rundkjøringen på Flekkerøya».

Reaksjonene på gruppen lot ikke vente på seg. Waage sier hun har mottatt flere trusler og fått beskjed om å flytte fra Flekkerøy.

Sent torsdag kveld samlet en gjeng ungdommer seg nok en gang ved rundkjøringen.

Beskutt

Waage fikk beskjed på Facebook om å komme ned på plassen for å møte dem. Noe hun ikke turte.

Hun kikket ut av takvinduet for å se ned på plassen. Da smalt en rakett i ruta. Deretter hørte hun det drønnet i huset flere ganger.

– Jeg har en datter på 11 år. Hun ble livredd og trodde de skulle komme inn i leiligheten for å ta oss. Jeg blir også redd. For dette er jo småunger uten vett i hodet, som leker med sprengstoff, sier Waage.

FORTVILET: - Dette kommer til å gå galt hvis det ikke blir stoppet, sier Anya Waage. FOTO: TORE ANDRE BAARDSEN Foto: Tore Andre Baardsen

– Vanker store bøter

Politistasjonssjef Svein Erik Olsen ved Vågsbygd politistasjon opplyser at situasjonen har eskalert de siste ukene. Han sier imidlertid at ungdommene på ingen måte har politiets aksept for å holde på med fyrverkeri.

”Det er forbanna dårlig gjort av foreldrene å ikke stille opp.

Politistasjonssjef Svein Erik Olsen ved Vågsbygd politistasjon

– Det er ulovlig og det vanker store bøter for de som blir tatt for dette. Vi prøver så godt vi kan å gjøre noe med det, men det er hele tiden et prioriteringsspørsmål, sier han.

Olsen mener foreldre må ta langt mer ansvar for hva barna deres holder på med. Han oppfordrer voksne til å gå natteravn på øya.

– Det er forbanna dårlig gjort av foreldrene å ikke stille opp. De vet jo hva barna deres driver med og det burde de ta tak i, sier han.

Waage har fått flere beskjeder fra ungdommene om at de ikke vil stoppe med sine sprengninger.

– Dette kommer til å gå galt før eller siden. Noen kommer til å bli skadet hvis dette ikke blir stoppet, sier hun.