VENNESLA: Det var 12. september i år at en forbipasserende oppdaget brann i en brakkerigg ved nedlagte Omdal sag like nord for Samkom i Vennesla kommune.

Brakkene var overtente da brannvesenet kom fram til stedet. Flere brakker ble totalskadet i brannen.

To branner på kort tid

Brannen i september var den andre på kort tid. 9. juli i år brant det i den samme brakkeriggen. Flere av brakkene fikk store skader, men brannvesenet fikk slukket brannen før byggene ble totalskadet.

Politiet fant ikke noen brannårsak da brakkene brant 9. juli. Det ble gjort avhør etter brannen, uten at det førte politiet nærmere noe svar på brannårsaken.

— Det foreligger ikke noen klar brannårsak. Verken vitneavhør eller de tekniske undersøkelsene har gitt oss noe. Det vi vet er at det ikke var noen elektrisk installasjon i bygget. Det betyr at brannen må ha startet med åpen ild, sier Homme.

Vurderes av jurist

Saken er nå sendt til påtalemessig vurdering. Venneslapolitiet vil ha en jurist til å vurdere hvorvidt det skal brukes mer ressurser på å etterforske saken.

— Det er en prioriteringssak om det er hensiktsmessig å grave noe dypere i brannårsaken. Setter man store ressurser på det, så kan det være man finner noe. Derfor ønsker vi å få vurdert om det er riktig ressursbruk, sier Homme.