FARSUND: — Vi fant ut at prosjektet er lettere å realisere økonomisk på Lista. Vi fant et område som var klart for rask utvikling, sier initiativtaker Mike Troxel, som er daglig leder ved Vision Skatepark i Kristiansand.

Opprinnelig var planen å åpne campen på Evjemoen, men Flipside mener nå at Lista har mer å tilby dem.

— Evje har vært fantastiske og vi er takknemmelige for det, men vi fant ut at vi får en bedre avtale på Lista, forklarer Troxel.

Åpner i juni

De vil nå ta i bruk Kulturhangaren og betongområdet rundt Lista fly- og næringspark. De vil bruke mannskapsbrakkene fra Forsvaret til overnatting, og mener dermed at mye allerede ligger til rette for campen som skal stå klar i slutten av juni.

— Mesteparten av tingene vi trenger er allerede bygd. Vi skal flytte en innendørshall, kommenterer Troxel.

Han håper å være i gang med bygging og tilrettelegging av området før februar, og sier at påmelding til den første campen starter i januar. Ungdommene skal da kunne velge mellom aktiviteter som handler om å bevege seg og gjøre tricks.

Kreativt

Det blir tilrettelagt for skateboarding, inline, sparkesykkel, BMX, cheer, dans, parkour og freerun, som er relativt nye grener. I tillegg blir det konsertarena, og mulighet for å være kreativ innen multimedia og musikk.

— Det skal være en ukeslang opplevelse der en er helt oppslukt i sine favoritting, forklarer amerikaneren.Flyttingen til Lista åpner også for surfing og kiting, og målet er at actioncampen etter hvert skal bli åpen hele året. I utgangspunktet henvender de seg til ungdom mellom 9-18, de tror at også eldre kan bli interessert i å være med.

Potensialet

— Målet vårt er å dominere verden. Vi starter primært i Norge, men vi planlegger at vi innen fem år skal ha et marked i hele Skandinavia, sier Troxel.

De vil hente inn instruktører fra hele verden, og tror at dette vil være med å trekke deltakere fra hele Europa. I en foreløpig beregning anslår de at det er nærmere 240.000 potensielle deltakere i Norge, og over 434.000 i Skandinavia.

— Innovasjon Norge har virkelig hjelp oss i den siste utviklingsfasen og vi takker for støtten, sier Troxel.