KRISTIANSAND: I Kristiansand tingrett fredag ba påtalemyndigheten om fire ukers varetekt. Dette kravet er imøtekommet av retten, men de øvrige kravene er sterkt redusert av tingretten.

Kravet var at den siktede skulle undergis besøksforbud i varetektsperioden. Retten har begrenset dette til besøkskontroll. Det ble videre bedt om fullstendig isolasjon i to uker. Også dette kravet er avvist av retten.

Påtalemyndighetens krav om at fengslingskjennelsen skulle holdes hemmelig er også forkastet av retten, som ved starten av rettsmøtet også avviste kravet om lukkede dører.

I forbindelse med spørsmålet om isolasjon bemerker retten at siktede har gitt en uforbeholden tilståelse og de øvrige bevis mot henne er etter rettens syn sterke."Selv om retten er kommet til at det foreligger bevisforspillelsesfare i forhold til gjenværende etterforskningsskritt, finner retten det ikke påkrevd at siktede sitter isolert", skriver tingretten i kjennelsen.

Det heter videre i kjennelsen at "vitner i saken har opplyst at siktede har vært innlagt på psykiatrisk sykehus. Siktede har så langt ikke vært villig til å løse helsepersonellet fra taushetsplikt, slik at politiet ikke har kunnet gjennomføre undersøkelser knyttet til hennes psykiske helse, hvilket vil være viktig i forhold til bevisførsel omkring siktedes psykiske helse og forsett".

Om offentliggjøring av kjennelsen sier retten at det ikke vil være til skade eller til fare for etterforskningen.